Haberler

Fıratnews: Karayılan'ın Kutlamalara Katılmadığı Haberi Cahilce

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF, bir gazetede yer alan "Kandil'deki Etkinlikte Karayılan Yok" başlıklı haberin cahilce olduğu açıklamasını yaptı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF, bir gazetede yer alan "Kandil'deki Etkinlikte Karayılan Yok" başlıklı haberin cahilce olduğunu belirterek, "Medya Savunma Alanları bir değil birçok bölgeden oluşuyor, 15 Ağustos'ta tek tören yapılmadı" açıklaması yaptı.

Firatnews. com adlı internet sitesi bir gazetede yer alan "Kandil'deki Etkinlikte Karayılan Yok" başlıklı haberin cahilce olduğunu belirterek, "Kandil bir değil birçok bölgeden oluşuyor, 15 Ağustos'ta tek tören yapılmadı" açıklaması yaptı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF internet sitesi, bir gazetede yayınlanan, Kandil'de 15 Ağustos "törenlerine" Murat Karayılan'ın katılmadığı, bunun Karayılan'ın yakalandığı şüphelerini artırdığı yolundaki haberin "cahilce" olduğunu belirtti. Fırat Haber Ajansı, "Gazete Medya Savunma Alanları'nda yapılan bir 15 Ağustos kutlamasından yola çıkarak Murat Karayılan'ın kayıp olduğunu duyurdu. Medya Savunma Alanlarında gerçekleşen 15 Ağustos kutlamasına KCK yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Halk Savunma Merkezi Üyesi Narin Engizek, YJA-Star komutanlarından Rotinda Engin, HPG komutanlarından İsa Serhat, Baran Dersim, Orhan Bingöl ile çok sayıda gerilla katıldığını ANF yazmıştı" hatırlatmasında bulundu.

-ANF HABERİ ELEŞTİRDİ-

ANF, eleştirdiği haberdeki "Karayılan'ın kutlamaya katılıp katılmadığı konusunda herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Bu durum, Karayılan'ın yakalandığına ilişkin şüpheleri artırsa da, İran dün öğle saatlerinde Karayılan'ın yakalanmadığını bir kez daha duyurdu" sözlere şu tepkiyi gösterdi:

"Bizim haberimizde yer belirtilmemesine rağmen kutlamanın yapıldığı yerin "Kandil' olduğunu nereden çıkarmış bilinmez ama açık bir cehalet örneği gösterildiği görülüyor. Medya Savunma Alanları, Kürdistan'ın üç parçasında yer alan, Haftanin, Metina, Zap, Xinere, Xakurke, Kandil ile Zagros'un bir kesimini içine alıyor. Gazete, bu alanları tek bir nokta olarak hayal etmiş olmalı ki, bütün kutlamaların Kandil'de merkezileştiği tahmininde bulunuyor. Oysa gerilla alanlarında hiçbir zaman merkezi bir kutlama yapıldığı görülmemiştir. Bu kutlamalar her zaman farklı alanlarda, farklı komutanların katılımı ile gerçekleşir. "

Basının Duran Kalkan ile Karayılan'ın aynı bölgede birlikte hareket ettiğini de kendi "hayal dünyasında" kurgulamış olması gerektiğini belirten ANF, "Ayrıca sormak gerekiyor, madem kutlamanın nerde yapıldığı ve örgüt liderlerinin nerede ve hangi kutlamalara katıldığı gazete tarafından biliniyorsa, Karayılan'ın yerini ve hangi kutlamaya katılacağını da tahmin etmekte zorlanmaması gerek" eleştirisinde bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title