Haberler

Fenerbahçe Taraftarına Hapis Şoku!

Güncelleme:

Şike duruşması sırasında olay çıkaran 4 Fenerbahçe taraftarının 6 yıla kadar hapsi istendi.

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından olay çıkaran 4 Fenerbahçe taraftarı hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

30 Mart 2012 de görülen "Futbolda Şike" iddialarına ilişkin davanın ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde olay çıkaran 4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede 10 polis müşteki sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, 30 Mart 2012 tarihinde görülen "Futbolda şike" davası nedeniyle bazı Fenerbahçeli taraftarların yargılanan sanıklara destek vermek amacıyla adliye önünde toplandığı anlatılıyor.

Söz konusu duruşmanın sona ermesi ile birlikte davada tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliye olmaması sonucu taraftarların adliye önünde taşkınlık çıkardıkları ifade edilen iddianamede, taşkınlık çıkaran şüphelilere polisin dağılma uyarısında bulunduğu dile getiriliyor.

Şüphelilerin polisin uyarılarını dikkate almayarak ellerine geçirdikleri taş, sopa, piknik tüpü ve bunun gibi malzemeleri görevli memurların üzerine attıkları belirtilen iddianamede, görevli müşteki polislerin hayati tehlike geçirmeyip basit nitelikte yaralandıkları belirtildi.

Şüphelilerin görevli memurlara da ayrıca hakaret ettikleri ifade edilen iddianamede, 4 şüpheli hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından 1 yıl 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. Şüphelilerin, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

"Futbolda Şike" iddialarına ilişkin 30 Mart 2012 tarihinde görülen duruşmada Aziz Yıldırım'ın tahliye edilmemesi üzerine Fenerbahçe taraftarı emniyet ve basın mensuplarına saldırmıştı. Polis biber gazı sıkarak ve havaya ateş açarak olayları yatıştırmaya çalışmıştı. Çıkan olaylar sırasında Çevik Kuvvet'ten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Ateş'in gözüne şişe isabet etmiş ve çok sayıda polis memuru atılan taşlar ve şişlerden hafif şekilde yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Aziz Yıldırım İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title