Haberler

Fener Rum Patriği Alahan'da Dua Etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Mersin'in Mut İlçesi'ndeki restorasyonu süren Alahan Manastırı'nı ziyaret ederek, dua okudu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Mersin'in Mut İlçesi'ndeki restorasyonu süren Alahan Manastırı'nı ziyaret ederek, dua okudu.

Karaman'da bulunan Rum Patriği Bartholomeos, buradan Mersin'in Mut İlçesi'ne geçti. Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay ve Mut Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından manastır girişinde karşılanan Fener Rum Patriği Bartholomeos, restorasyonu yapan firma sorumlusu Semiha Demir'den bilgi aldı. Semiha Demir, restorasyonda yapının mevcut durumun korunacağını söyledi. Vali Yardımcısı Suphi Olcay da Alahan Manastırı'nın fiziki mekan olarak çok görkemli olduğunu belirterek, "Mersin'de üç önemli yer var. Birincisi Saint Paul Kilisesi, ikincisi Alahan Manastırı ve üçüncüsü Silifke Aya Tekla Kilisesi. Alahan Manastırı'nın, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Kültür Bakanlığı'nın başvurusu var. Restorasyonla birlikte bizde proje başlattık. Çevre düzenlemesi yapılacak. Çıkış daha düzenli hale gelecek. Restorasyonla eş zamanlı bitireceğiz. 2013 Haziran da bitirilmesi planlıyoruz"dedi.

Alahan Manastırı'na ilk defa geldiğini anlatan Fener Rum Patriği Bartholomeos, bu kadar eski bir ibadethanenin restore edilmesinin güzel olduğunu belirterek, "Buranın korunması memnuniyet verici. Burada köklerimizi buluyoruz. Burası görülürse Dünya Miras Listesi'ne alınır. Kültür Bakanlığı, Mersin Valiliği'ne çalışmalar için teşekkür ederim" diye konuştu.

Gün batımında, bir günün bitiminde Allah'a şükretmek için dua ettiklerini anlatan Bartholomeos, ardından manastırda dua etti. Bartholomeos ziyaretin ardından İstanbul'a döndü. - Mersin / Mut

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartholomeos Karaman Mersin Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title