Haberler

Fener Işığında Ders

Muş'un Malazgirt İlçesi'ndeki Okullarda Saat 17.00'ye Kadar Ders Yapan Öğleci Öğrencilerinin Eğitimine, Sık Sık Kesilen Elektrik Darbe Vuruyor. Öğretmenler Bu Nedenle Hava Kararınca Son Derse El Feneri veya Mumlu Giriyor. Elektrik Kesilince Derse Ara Vermek Zorunda Kalan Öğretmenler, Daha Çok Öğrencilerine Türkü ya da Şarkı Söyletiyorlar.

Muş'un Malazgirt İlçesi'ndeki okullarda saat 17.00'ye kadar ders yapan öğleci öğrencilerinin eğitimine, sık sık kesilen elektrik darbe vuruyor. Öğretmenler bu nedenle hava kararınca son derse el feneri veya mumlu giriyor. Elektrik kesilince derse ara vermek zorunda kalan öğretmenler, daha çok öğrencilerine türkü ya da şarkı söyletiyorlar.

Malazgirt İlçesi'nde günde en az 20 kez yaşanan elektrik kesintileri halkın tepkisine neden oldu. Elektronik eşyaların bozulduğu ilçede, bazı kişiler TEDAŞ hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Malazgirt'te özellikle akşam saatlerinde görülen kesintilerde öğretmenler sınıflarında el feneriyle ders anlatırken, veliler okul çıkışlarında araçlarının farlarını okul yoluna tutarak öğrencilere ışık sağlıyor.

Elektrik kesintilerinin özellikle kış mevsiminde anlatan Kaymakam Gökay Özkan, sorunun enerji nakil hatlarının yetersizliğinden ve kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını belirtildi. Aplarslan Barajı'nın elektrik üretimine geçmesiyle birlikte kesintilerin yaşanmayacağını vurgulayan Kaymakam Özkan, ''Mevcut enerji hatları Adilcevaz İlçesi'nden besleniyor. Bu hatlar çok yüksek ve sarp kesimlerden geçtiği için özellikle kış aylarında ciddi arızalar meydana getiriyor. Enerji nakil hatlarını yenilemeye başladık, bu sayede kesintilerin önüne geçmeye çalışacağız'' dedi.

Mehmet AYDIN/MUŞ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title