Haberler

Fatih Terim'e İtalya'dan Liyakat Nişanı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano Tarafından Tevdi Edilen "İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı" İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde Düzenlenen Törenle Takıldı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen "İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı" İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle takıldı.

Terim'in, eşi Fulya, kızı Merve Terim ile yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin ile geldiği törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren sanatçı Demet Akbağ ve çok sayıda basın mensubu ile davetli katıldı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli, törende yaptığı Türkçe konuşmasında, Terim'in her zaman bir referans noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Fatih Terim, Türk Futbolunun dünyadaki temsilcisidir. Kendisinin başarıları ülkesinde imparator olarak tanınmasını sağlamıştır. Başarılarını Milano'da ve Floransa'da çalıştığı dönemlerde de sergilemiştir. Terim futbol bilgisi ile İtalyan taraftarlarının gönlünde de taht kurmuştur. Sayın Terim'e Türk Milli takımına, Türk taraftarlara bir ay sonra başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılar dilerim. Umarım Avrupa Futbol Şampiyonası Finalini beraber oynarız."

Fatih Terim de İtalyanca ve Türkçe yaptığı konuşmasında, bu onur veren olay için İtalya'nın Ankara Büyükelçisinin huzurunda bütün İtalya halkına teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"... İtalya'ya bir Türk elçisi gibi geldim. Ülkeme de bir İtalyan elçisi gibi döndüm. İtalya'da çok sağlam dostluklar edindim. Bu gün bana takdim edilen bu onur büyük mutluluk vermektedir ve bana bu büyük buluşma anını yaşatan Türk halkına ve İtalyan halkına teşekkür ederim."

İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı, İtalya'ya sanat, edabiyat, ekonomi, sosyal, kamusal ve askeri alanlarda katkıda bulunan ve hizmet eden kişileri ödüllendirip, onurlandırmak amacıyla veriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title