Haberler

Farklı Ülkelerden 15 Ibm Uzmanı İyte'de Buluştu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE), 9 farklı ülkesinden gelen 15 IBM uzmanı, proje yönetiminden satışa kadar değişik kademelerde profesyonel deneyimlerini "IBM Talks" etkinliğinde genç girişimci ve öğrencilerle paylaştı.15 IBM uzmanı;...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE), 9 farklı ülkesinden gelen 15 IBM uzmanı, proje yönetiminden satışa kadar değişik kademelerde profesyonel deneyimlerini "IBM Talks" etkinliğinde genç girişimci ve öğrencilerle paylaştı.

15 IBM uzmanı; Meksika, Japonya, Hindistan, ABD, Güney Afrika Cumhuriyeti, İngiltere, Malezya, İrlanda, Avustralya'dan gelerek İzmir'de buluştu.

IBM'in 2007 yılında başlattığı Kurumsal Hizmet Gücü 9. Programı kapsamında gerçekleşen "Topluluk Günü" etkinliği İYTE Kütüphane Gösteri Merkezinde yapıldı. İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi'nin (İZTEKGEB) ev sahipliği ve İzmir Üniversiteleri Platformu'nun (İÜP) katkılarıyla gerçekleştirilen "IBM Talks" sunumları öncesinde yakında hayata geçirilecek olan İnovasyon Merkezinin tanıtımı yapıldı.

İNOVASYON MERKEZİ

Ege Bölgesi'nde girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve tekno-girişimcilerin en kırılgan oldukları ilk kuruluş aşamalarında ihtiyaç duyacakları ortamı sağlamak amacı ile İYTE Kampüsü'ndeki İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne Kurulacak olan İzmir'in ilk İnovasyon Merkezi'yle ilgili, İZTEKGEB A.Ş. Genel Koordinatörü Dr. Emrah Tomur bilgi verdi. İnovasyon merkezinin İYTE Kampüsü içinde yer alacağını hatırlatan Tomur, Merkez bünyesinde Kuluçka Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi, Patentleme ve Tanıtım Ofisi, Paydaşlar Ofisi ve Teknik Atölye'yi barındıracağını ifade etti. Kuluçka merkezinin öğrencilerin öğrenim hayatları ve mezuniyetleri sonrasında kendilerine çok önemli faydalar katacağını dile getiren Tomur, ayrıca Teknopark'taki Ar-Ge şirketleri ve akademisyenler için de önemli bir merkez olacağının altını çizdi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Dr. Emrah Tomur'un ardından, kurulacak İnovasyon Merkezi'nde yer alacak Kuluçka Merkezi'nin tasarlanması, işletme modelinin hazırlanması konularında İZTEKGEB ile ortak çalışma yapmakta olan 15 IBM uzmanı sırayla sunum yaptı. Proje yönetiminden satışa kadar değişik kademelerde profesyonel iş yaşamlarından deneyimlerini paylaşan uzmanlar ilgiyle izlendi. Kariyerlerinin başlangıcı ve ilerlemelerinde etkili olan olaylardan yola çıkarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, aynı zamanda geldikleri farklı kültürlere göre edindikleri yaşam felsefelerinden de örnekler verdi.

Gençlere yetenek ve potansiyellerini hangi yönde, nasıl kullanmaları gerektiği anlamında da deneyimlerinden yola çıkarak öğütler veren uzmanlar, yetiştikleri kültürel ortamlardan çalışma alışkanlıklarına ilişkin detaylar da sundular. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Ibm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title