Haberler

Fakir Baykurt Kültür Sanat Derneği'nce Bir Basın Açıklaması Yapıldı

Türkiye Öğretmenler Sendikası, 'Büyük Öğretmen Boykotu'nu' Bir Kez Daha Hatırlatmak Amacıyla, 41 Yıl Sonra Burdur Fakir Baykurt Kültür Sanat Derneği'nce Bir Basın Açıklaması Yapıldı

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) tarafından 1969 yılında düzenlenen ve 109 bin öğretmenin grevli toplu sözleşmeli sendika istemiyle katıldıkları 'Büyük Öğretmen Boykotu'nu' bir kez daha hatırlatmak amacıyla, 41 yıl sonra Burdur Fakir Baykurt Kültür Sanat Derneği'nce bir basın açıklaması yapıldı.

TÖS'ün Kurucu Başkanı Fakir Baykurt'un adına kurulan Fakir-Der temsilcileri, Burdur Cumhuriyet Meydanında toplanarak, 41 yıl sönceki 'Büyük Öğretmen Boykotu'nu hatırlattılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Burdur Şubesi Başkanı Kazım Üstüner, CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Karakaya, Eğitim-Sen Burdur Şubesi Başkanı Hasan Çetiner, Eğitim-İş MYK Üyesi Kadir Koç, Fakir-Der Başkanı Kemal Özkan ve Fakir-Der üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, basın açıklamasını Fakir-Der Başkanı Kemal Özkan okudu.

Sözlerine 'Bugün bu açıklamayı yapma nedenimiz, 1969 yılında Türkiye Öğretmenler Sendikası tarafından 109 Bin öğretmen arkadaşımızın grevli toplu sözleşmeli sendika istemiyle katıldıkları Büyük Öğretmen Boykotunu bir kez daha anımsatmaktır' diyerek başlayan Kemal Özkan, memurların ve öğretmenlerin hala grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklarından yoksun oldukları belirtti.

Günümüzde, 41 yıl öncesinden bile daha baskıcı, kendilerinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, ABD işbirlikçisi yöntemlerle karşı karşıya olunduğunu iddia eden Kemal Özkan, 'Durulacak, beklenecek zaman değildir. Yolsuzluğun, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, bağımsız, demokratik, laik bir Türkiye'ye ulaşıncaya kadar eğitim emekçilerinin, işçilerin ve emekten yana olanların örgütlü mücadelesi bitmeyecek' dedi.

(AG-BNY-ÜNS) - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title