Haberler

Fakıbaba, Öğrencilere 12 Bin Yıllık Şanlıurfa'yı Anlattı

Harran Üniversitesi'nde 44 üniversiteden 600 öğrencinin katıldığı Arkeoloji Sempozyumunda konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, arkeoloji öğrencilerine seslendi.

Harran Üniversitesi'nde 44 üniversiteden 600 öğrencinin katıldığı Arkeoloji Sempozyumunda konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, arkeoloji öğrencilerine seslendi. Fakıbaba, Şanlıurfa'nın tarihin en eski şehri olduğunu söyledi.

Göbeklitepe'deki arkeolojik kazılarla Şanlıurfa'nın 12 bin yıllık tarihinin olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Fakıbaba "O Göbeklitepe'de 12 bin yıl önce yaşayanlar benim hemşerilerim. Düşünsenize benim hemşerilerim 12 bin yıl önce neler yapmışlar. Nasıl o taşları taşıdınız? O figürleri o taşların üzerine nasıl resmettiniz? Nasıl bir sanatçılarmış?" diyerek hayretlerini paylaştı.

Almanya'da katıldığı bir panelde kendisini "Dünyanın en eski insan boyutunda heykelinin yapan adamın hemşerisi" şeklinde takdim ettiklerini aktaran Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Siz arkeoloji öğrencileri çok şanslısınız. Siz arkeologların çalışmalarıyla Dünya'nın tarihi ortaya çıkıyor. Biz Urfa'da göreve başladığımız günden beri. Ekip halinde Eski Urfa'ya, Eski Urfa'nın sit alanlarına çok önem veriyoruz. Ben zaten Urfa'yı sizin gibi yabancı misafirlerimize anlatırken 3 S ile 5 M ile 3 T ile anlatıyorum. Bu rakamları toplarsanız 11 ediyor. Bu da tam bir takım.3-5- yani bazen soruyorlar. Hatta bazen soruyorlar. Başkanım senin şu 3 S'den biri neydi. Demek ki hakikaten etkili oluyor. S'ler arkadaşlar, geldiğimiz günden beri Urfa'nın Surlarını ortaya çıkartıyoruz. İkincisi burada Su var. Atatürk Barajı. Biz Atatürk Barajından aldığımız suyu içiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde şehrinde su problemi olsa bile Allahın izniyle Şanlıurfa'da su problemi yok. Biz bu suyu şimdi şehrin ortasından akıtmaya çalışıyoruz. Üçüncü S de sokaklarımız. Lütfen Urfa'nın sokaklarını gezip görmeden gitmeyin. Tarihi sokaklarımızı öyle güzelleştirdik ve ortaya çıkarttık ki mutlaka görmelisiniz. Urfa'yı tanıtmak için kullandığım 5 M ise müziğimiz. İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Kazancı Bedih, Nuri Sesi Güzel, Seyfettin Sucu ve daha birçok değerimiz var. Sıra Gecelerimiz var. Müzik deyip geçemezsiniz. Urfa müziği ile ünlüdür. Biz de belediye olarak Müzik Müzesi yaptık ve adına İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi dedik. İkincisi eydanlarımız. Üçüncüsü mutfağımız. Dördüncüsü mağaralarımız var. Hepsi çok otantik ve turizme kazandırıyoruz. Beşincisi ise müzelerimiz. Mutfak müzemiz. Arkeoloji müzemiz. Mozaik Müzemiz. El Sanatları müzemiz gibi daha birçok müzemiz var.3 T'lerimize de tarım, turizm ve ticaret var. Urfa bu konuda da çok zengin bir ilimiz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Harran Üniversitesi İbrahim Tatlıses Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title