Haberler

Eyüp'e 56 Bin Metrekarelik Sahil Parkı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş."Göreve geldiğimizden bugüne kadar 20 milyon metrekare yeşil alan yaptık.1 milyon 300 bin civarında ağaç diktik.Haber."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş :

"Göreve geldiğimizden bugüne kadar 20 milyon metrekare yeşil alan yaptık. 1 milyon 300 bin civarında ağaç diktik. Bu sene bizim diktiğimiz şu mevsim açmaya başlayan lale ve soğanlı bitkilerin sayısı 20 milyon"

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Eyüp Haliç Sahil Parkı ile Eyüp Bahçıvanlık Kurs Binası'nın açılışı yapıldı. Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Kadir Topbaş, bahçıvanlık kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

"OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMELİ VE DEPREM RİSKİNDEN KONUŞMAMALIYIZ"

Açılış öncesi bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'da sokakların darlığı ve otopark sorunuyla ilgili açıklamasına değindi. Topbaş, "Yeniden imar faaliyetleri başlatıldı. Bu kadar güzel şehrin bu güzel sahilleri ve çevresinde esasında doğru dürüst yapılar yapılmış olsaydı bugün ne deprem riskinden bahseder ne de başka şeylerden bahsederdik. Değer olarak da paha biçilmez konutlara sahip olurduk. Değerleri doğru kullanamadığımız için sıkıntı içinde yaşanan mahalleler var. Sayın Başbakanımız daha dün konşmasında bahsetti. 38 yıl geçirdiğim bir bölgeden bahsetti. Sokakların arabalarla dolu olduğunu, insanların geçmekte zorluk çektiğini olası bir durumda sıkışıklıklara girip çıkmakta zorlanıldığını belirtti. Bu böyle olmamalıydı. Aslında işi baştan sıkı tutsaydık bugün bunları konuşuyor olmazdık. İşte biz de Sayın Başbakanımızın yerel yönetim anlayışıyla yeni bir sayfa açtık. Bu sayfayla yeni bir anlayışla eksikleri gidermek güzellikleri anlatmak adına, insanımızla elele vererek şehirlerimizi çok daha mamur hale getirmek zorundayız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yılda İstanbul'a yaptığı yatırımlar toplamının 46 trilyon olduğunu hatırlatan Topbaş, "Bu seneki 2012 yatırımımız 7.5 milyar lira. Yani 7. 5 katrilyon. Geçmişte maaş ödeyemeyen bir belediye bu denli bir yatırım yapan bir belediye haline geldi. Daha yapacak çok işmiz var; çok eksiklerimiz var. Biz yapılanlarla yetinmiyoruz çok daha farklı bir boyuta gelmeliyiz. Otopark sorununu çözmeliyiz ve bu şehirde deprem riskinden konuşmamalıyız yeter ki bu kararlılıkla elele verelim. Bu konuda belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"20 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN YAPTIK"

Topbaş, "Göreve geldiğimizden bugüne kadar 20 milyon metrekare yeşil alan yaptık. 1 milyon 300 bin civarında ağaç diktik. Bu sene bizim diktiğimiz şu mevsim açmaya başlayan lale ve soğanlı bitkiler sayısı 20 milyon. Evinizin bahçesinde bile yetiştiremediğiniz bütün güzellikler bu çevrede var. Park ve Bahçeler Genel Müdürlüğü dünyanın takdirini topladı.Ben İstanbullulara teşekkür ediyorum. Burada gerçekten bu güzellikleri yaşatmamıza destek oluyorlar. Kopartmıyor bozmuyor ve saygı duyuyorlar. Biz de bunları yabancılara anlatıyoruz "diye konuştu. Açılış öncesi bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise, "Bugün burada 56 dönümlük bir çalışmanın peyzaj çalışmasını hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bugün burada bu 56 dönümlük parkın açılışının yanı sıra bahçıvanları eğiterek bu güzelliklerin kalıcı olması için bir merkezi de açacağız " dedi. Konuşmaların ardından topbaş sertfika almaya hak kazanan kursiyereri ertifikaları verildi.Konuşmaların ardından 56 bin metrekarelik alana sahip olan Eyüp Haliç Sahil Parkı ile Eyüp Bahçıvanlık kurs binasının açılışı yapıldı. Açılışın ardından bahçıvanlık kursuna katılan 62 kişiden 8'ine sembolik olarak sertifikaları dağıtıldı.

Görüntüğ Dökümü

----------

Protokolden detay

Başkan Topbaş'ın konuşması

İl Başkanı Babuşçu'nun konuşması

Sertifika töreni

Açılışın yapılması

Genel ve detaylar

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Ak Parti Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title