Haberler

Expo 2016 Antalya'ya Doğru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO alanının master planının yapılması yönünde çalışmalara başladıklarını belirterek, "Burada Antalya'ya değer katacak, gelecekte, 50-60 sene sonra da kullanılacak değerli, kalıcı yapıların oluşması"...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO alanının master planının yapılması yönünde çalışmalara başladıklarını belirterek, "Burada Antalya'ya değer katacak, gelecekte, 50-60 sene sonra da kullanılacak değerli, kalıcı yapıların oluşması için çalışma yapılıyor. Master plan çalışması ile ilgili talimat verildi" dedi.

Bakan Eker, Antalya Oteli'nde basına kapalı gerçekleştirilen EXPO Yönetim Kurulu toplantısının ardından gazetecilere değerlendirmede bulundu. EXPO alanındaki atıl binaların yıkım çalışmalarına başlanmasıyla ilk fiziki adımın bugün atıldığını anımsatan Bakan Eker, alandaki 103 binadan herhangi bir tarihi, kültürel değeri bulunmayan 96'sının yıkılacağını anlattı.

Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında alanın fiziki düzenlemesiyle ilgili bilgi aldıklarını belirten Eker, Tarım Reformu Genel MÜdürlüğü aracılığıyla EXPO ve çerçevesindeki bölge için önemli bir hizmet planladıklarına işaret etti. Bölgede toplulaştırma çalışması başlattıklarını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Orada toplulaştırma projesi uygulamaya geçiriyoruz. İkisi Aksu'nun doğu yakasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızın yaptığı Aksu Çayı ıslahının doğusundaki bölgede, diğerleri de batı tarafında olmak kaydıyla 8 köyde, 100 bin dönüm arazide toplulaştırma çalışması yapılıyor. Parsellerin tevhidi, tarla içi yolların yapımı, o bölgenin bir modern tarımsal üretim alanı haline getirilmesi, altyapısıyla muazzam bir çalışma. Onu da ilave değer olsun diye yapıyoruz. EXPO'nun Antalya'ya kattığı değer, sadece 2016 yılının nisan ve ekim ayları arasında orada bir sergi alanı düzenlenmesi, dünyanın değişik ülkelerinden insanların gelmesinden ibaret değil."

Bakan Mehdi Eker, toplulaştırma projesinin en geç 2014'te bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

-Master plan çalışmaları-

Bakan Eker, EXPO alanının master planının yapılması yönünde de çalışmalara başladıklarını kaydetti. EXPO'nun bin 100 dönüm arazi üzerinde kurulacağına değinen Eker, master plan ile bu arazinin ne şekilde kullanılacağına karar verileceğini ifade etti.

Eker, "Burada Antalya'ya değer katacak, gelecekte, 50-60 sene sonra da kullanılacak değerli, kalıcı yapıların oluşması için çalışma yapılıyor. Master plan çalışması ile ilgili talimat verildi" dedi.

Tanıtım konusunda da diğer kuruluşlarla işbirliği yapıldığını anlatan Eker, Türkiye'de gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların Antalya'ya kanalize edilmesini istediklerini dile getirdi.

-Simge çiçeğe henüz karar verilmedi-

Bakan Mehdi Eker, bir gazetecinin EXPO'nun simgesi olacak çiçeğe karar verilip verilmediğine yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"Çalışma devam ediyor. Bizim EXPO çerçevesinde düşündüğümüz her husus, Antalya'ya ilave değer katmasıdır. Ticaretine, estetik bir takım gerçekte varlığın geliştirilmesine, tarihimizle, kültürümüzle, tabiatımızla, biyoçeşitliliğimizle, doğamızla her şeyimizi burada acaba daha fazla değere nasıl dönüştürürüz, bunu değerlendiriyoruz. Antalya için en güzelini, en iyiyi seçme çabamız var. Onunla ilgili henüz bir karara varmış değiliz. Çalışıyoruz. Bizim amacımız orada bir semboldür, kalıcı bir şeydir. Fazla ticari değerden ibaret değil, uzun vadeli ve bir çok vasfı birlikte taşımasına biz dikkat ediyoruz."

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title