Haberler

Evlilikte Mutluluğu Öğrenme Cezası

Rize'nin Fındıklı İlçesinde, "Salata Yaparken Söylendiği" Gerekçesiyle Eşinin Yaralanmasına Neden Olan Kocaya Mahkeme, Bir Yıl Boyunca "Evlilik Hayatında Mutlu Olmanın Yolları" Konulu Kitap Okuma Cezası Verdi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, “salata yaparken söylendiği” gerekçesiyle eşinin yaralanmasına neden olan kocaya mahkeme, bir yıl boyunca “evlilik hayatında mutlu olmanın yolları” konulu kitap okuma cezası verdi.

Yaklaşık bir yıl önce, akşam yemeğinin ardından eşi Fatma Turan'dan salata yapmasını isteyen Nizamettin Turan (45), eşinin salata yaparken söylenmesine kızdı. Turan, elinin tersiyle vurduğu tabağın yüzüne çarpması sonucu yaralanan eşi Fatma Turan'ı, Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezine götürdü. Hastanede polisin tutanakla olayı tespit etmesi sonrasında, Turan hakkında, “eşini kasten yaralama” suçundan dava açıldı.

Fındıklı Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda 5 ay hapse mahkum edilen Turan'ın cezası, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında bir yıl boyunca ayda 4 saat süreyle “evlilikte mutlu olmanın yolları” konulu kitap okumaya çevrildi.

Hüküm gereği Fındıklı Halk Kütüphanesinde kitap okuyan Turan, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce kontrol ediliyor.

“SALATAYI BEĞENMİŞ YENİDEN SALATA YAPMASINI İSTEMİŞTİM”

Nizamettin Turan, ilçede bir tüpçüde çalıştığını, akşamları eve yorgun geldiğini belirterek, “bir akşam eve gittim ve eşimle birlikte akşam yemeği yedik. Yemekte eşimin yaptığı salatayı çok beğendim ve bir saat sonra yeniden salata yapmasını istedim. Bu isteğim üzerine eşim sinirlendi ve aramızda tartışma çıktı” dedi.

Tartışmanın ardından eşinin salata yapmaya karar verdiğini ifade eden Turan, “ama bir yandan da söylenmeye devam ediyordu. Salata tabağını eline

aldığı sırada ben de 'yapmazsan yapma' diyerek elindeki salata tabağına vurdum. Tabağın yüzüne çarpması sonucu eşimin yüzünde şişlik meydana geldi. Bunun üzerine eşimi hastaneye götürdüm. Burada polisler ifademizi alarak hakkımda tutanak tuttular. Daha sonra da Cumhuriyet Savcılığına sevk edilerek mahkemeye düştük” dedi.

“İLK KEZ MAHKEMEYE DÜŞTÜM, İLK KEZ KÜTÜPHANEYE GİTTİM”

Hayatında ilk kez mahkemeye düştüğünü ifade eden Turan, şöyle dedi:

“Eşimle birlikte hakim karşısına çıktığımızda hakime, 'eşim ne derse o cezayı çekeceğim' dedim. Sonuç olarak bir yıl boyunca ayda 4 saat kitap okuma cezası aldım. Hayatım boyunca nasıl ilk kez mahkemeye düştüysem, ilk kez de kütüphaneye giderek kitap okuyorum.”

Eşini çok sevdiğini dile getiren Turan, “belimden önemli bir ameliyat geçirdim. Şu anda da eşim sayesinde ayakta duruyorum. Yeniden dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim” diye konuştu.

Turan, kitap okumanın faydalarını gördüğünü kaydederek, herkesin eşine karşı daha iyi davranması gerektiğini söyledi.

“EŞİME VERİLEN CEZADAN MUTLULUK DUYDUM”

Eşi Fatma Turan ise eşiyle talihsiz bir olay yaşadıklarını anlatarak, “her şeye rağmen şu anda çok mutluyuz. Sonuç itibariyle 16 yıllık bir beraberliğimiz var. Bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuğumuz var. Kitapları da eşimle birlikte okuyoruz” dedi.

Fatma Turan, mahkemenin eşine ceza olarak kitap okuma cezası vermesinden de mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title