Haberler

Evcil'in Bulunduğu Cezaevi Aracı Bursa'da Kaza Yaptı

Bursa'da işadamı Nesim Malki cinayeti ve İstanbul'da Alaattin Çakıcı ile yargılandığı davalardan aldığı cezaları içtima etmek (toplamak-birleştirmek) için Bursa'da mahkeme önüne çıkan Erol Evcil'in bindirildiği araç adliye önünde kaza yaptı.

Bursa'da işadamı Nesim Malki cinayeti ve İstanbul'da Alaattin Çakıcı ile yargılandığı davalardan aldığı cezaları içtima etmek (toplamak-birleştirmek) için Bursa'da mahkeme önüne çıkan Erol Evcil'in bindirildiği araç adliye önünde kaza yaptı. Evcil'in yaralanmadığı kazada cezaevi aracının kapısı koptu.

Halen İzmir'de cezaevinde bulunan Erol Evcil, daha önceki cezalarını içtima etmek için yaptığı başvuru üzerine mahkemenin aldığı karar Yargıtay tarafından bozuldu. İçtimada Erol Evcil'in askerlik davası ile ilgili 154 günlük tutukluluğunun mevcut içtima kapsamından çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine içtima duruşması Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü.

Bursa'da 1995 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Nesim Malki cinayetinde 'Azmettirici' olarak yargılanan ve Yargıtay'ın verilen hükmü iki kez bozmasından sonra bu suçtan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil, 74 ay cezaevinde kaldıktan sonra 3 yıl önce tahliye edildi. Yargıtay'ın verilen 'Ömür boyu hapis' cezasını onaylamasından sonra Erol Evcil, geçen yılın Haziran ayında avukatıyla birlikte İzmir Adliyesi'ne giderek, cezasının kalan kısmını çekmek üzere teslim oldu.

Evcil, bu davasından kalan bir yıl 2 ay hücre cezası ile İstanbul'da Alaattin Çakıcı ile yargılandığı 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, sahte pasaport ve nüfus cüzdanı kullanmak' davasından kalan bir yıl 15 gün hapis cezası mahkeme tarafından içtima edildi. Yargıtay'ın isteği üzerine yapılan içtima ile her iki ceza bir yıl 3 ay 15 gün hücre hapsine çevrildi.

CEZAEVİ ARACININ KAPISI KOPTU

Evcil'in bindirildiği 35 NKL 69 plakalı cezaevi aracı duruşma sonrası Bursa adliyesi önünden ayrılırken kaza yaptı. Evcil ve görevlilerin yara almadığı kazada kapalı kasa minibüsün sürgülü kapısı demir korkuluklara takılarak koptu. Kapı görevliler tarafından alınıp araca konulduktan sonra araç İzmir'e hareket etti. - Bursa / Osmangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nesim Malki Erol Evcil Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title