Haberler

Etso, Etb ve Eesob'dan Vali Öztürk'e Veda Yemeği

Erzurum'un önde gelen meslek kuruluşları; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB), son valiler kararnamesi ile Erzurum'dan Antalya'ya atanan Vali Sebahattin...

Erzurum'un önde gelen meslek kuruluşları; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB), son valiler kararnamesi ile Erzurum'dan Antalya'ya atanan Vali Sebahattin Öztürk onuruna bir veda yemeği verdi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen veda yemeğine, Vali Öztürk'ün yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Vali Yardımcıları; Ramazan İçyer, Naci Aktaş ve Özgür Aslan, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Fırat, bazı kamu kurumlarının temsilcileri ile STK'ların yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından üç STK'nın yönetim kurulu başkanları kısa bir konuşma yaptı. Erzurum'a yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Öztürk'e teşekkür eden ESOB Başkanı Rasim Fırat, 4 yıllık görev süresince Vali Öztürk'le bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını ve o şekilde çalıştıklarını belirterek, kendisinden her zaman yakın ilgi gördüklerini söyledi.

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik de konuşmasında, vedalaşmanın zor olduğunu ifade ederek, "Sayın valilimiz Erzurum'da görev yaptığı süre içerisinde tüccarımızla, sanayicimizle, esnafımızla çok iyi ilişkiler içerisinde oldu, iyi çalışmalar yaptı. Şehrimize önemli bir vizyon kazandıran 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na çok büyük emeği geçti. Zaman zaman şehrimizde düzenlenen toplantılarda, ilimizin ekonomisiyle ilgili yaptığı doğru ve yerinde tespitlerle bir sivil toplum kuruluşunun başkanı gibi sorunları en yetkili makamlara iletti, bizim bu konudaki çabalarımıza her zaman destek verdi. Erzurum halkı olarak kendisini daima minnet ve şükranla anacağız" diye konuştu.

ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu da, Vali Öztürk'ün Erzurum'un gelişmesi ve kalkınması için özveriyle görev yaptığını belirterek, "Erzurum için yaptığımız her çalışmada kendisini yanımızda ve yakınımızda gördük. Bu bize güç ve motivasyon verdi. Kendisine Antalya'daki yeni görevinde başarılar diliyorum. Erzurum ekonomisinin güçlenmesi için güç birlikteliği çok önemli. Bu konuda Erçimsan Holding çok güzel bir örnek. Bu örneklerin çoğalması lazım… Ülkemiz nasıl 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyorsa, biz de Erzurum olarak 2023 yılında en gelişmiş iller arasında yer almak için kendimize bir hedef koymalıyız" dedi.

Programda son konuşmayı Vali Sebahattin Öztürk yaptı. Konuşmasına, "Artık Erzurumluların Antalya'da bir hemşehrisi daha var" diyerek başlayan Vali Öztürk, Erzurum'dan ayrılacak olmanın burukluğunu yaşadığını söyledi. Görev süresi içerisinde, her üç STK ile de uyum içerisinde çalıştığını kaydeden Vali Öztürk, Erzurum ekonomisinin daha da güçlenmesi için herkesin taşın altına elini sokmasının şart olduğunu vurguladı. Erzurum'un dış ticarete de ağırlık vermesinin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Öztürk, özellikle İran ile ticaret hacminin artırılması gerektiğini dile getirdi. Vali Öztürk konuşmasının ardından yemeğe katılanlardan helallik istedi.

Program sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Vali Öztürk'e bir pirinç semaver, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu altın kaplamalı Oltu taşı tespih ve ESOB Başkanı Rasim Fırat da, gümüş işlemeli bir ayna hediye etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Lütfü Yücelik Antalya Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title