Haberler

Etimesgut'taki Yolsuzluk İddialarına İlişkin Dava

Duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye taleplerini yineledi.

Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 'belediye ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına' ilişkin görülen ve 99 kişinin yargılandığı davada, eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Sanık sayısının çokluğu nedeniyle Sincan Yenikent F Tipi Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davada, 99 sanık ile avukatlarının ilk savunmalarının alınması tamamlandı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye taleplerini yineledi.

Mahkeme Heyeti, kısa bir değerlendirmenin ardından, yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan ve aralarında eski Etimesgut Belediye Başkanı Yılmaz'ın da bulunduğu 21 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Davanın iddianamesinde, sanıkların 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak', 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak', 'Rüşvet', 'İrtikap', 'Kamu kurum veya kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Edimin ifasına fesat karıştırmak', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' gibi suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.

(HGK-YHO) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title