Haberler

Etimesgut'ta Her Kesime, Her İhtiyaca Uygun Proje Dönemi

Etimesgut Belediyesi, Öğrenciler, Kadınlar, Yaşlılar, İhtiyaç Sahipleri Başta Olmak Üzere Her Kesim İçin Hazırlanan Projeleri Hayata Geçiriyor.

Etimesgut Belediyesi, öğrenciler, kadınlar, yaşlılar, ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere her kesim için hazırlanan projeleri hayata geçiriyor.

İlçenin sosyal, ekonomik, kültürel fotoğrafını çeken Etimesgut Belediyesi, mahallelerin tek tek ihtiyaçlarını belirledikten sonra bölge halkından gelen istek ve talepleri de dikkate alarak çeşitli projeler gerçekleştirdi. Halkın isteklerini rahatça iletebilmesi için Halkla İlişkiler Koordinasyon birimleri oluşturularak, gelen istek ve talepler bilgi havuzunda toplandı. Etimesgut Belediyesi, 7'den 70'e her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal-kültürel projelerin yanı sıra büyük ölçüde eksikliği hissedilen spor tesisleri inşa etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın okulları ziyaretinin ardından 22 okul bahçesine basketbol, voleybol, futbol sahaları inşa edildi. Hanımlar için fitness, güzellik merkezi, kuaför, bilgisayar odası, çocuk odası, kafeterya, müzik hobi odası, kütüphane, toplantı salonları, aile hekimliği, kış bahçesi gibi mekanların yer aldığı Hanım Faaliyetleri Binası hizmete girdi. Yaşlılar için inşa edilen Yaşlılar Yaşam Evi'nin de yakında hizmete girmesi beklenirken, sosyal donatılar ve spor salonlarının yer aldığı Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi faaliyete geçti. 15 yılda yapılan 220 bin metrekare yeşil alan revize edilerek, 1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı. Böylece tüm kesimlere spor yapma imkanı sunuldu.

Halkın yönetimde daha çok söz sahibi olmasını sağlayacak demokrasi örneklerinden birini teşkil eden Kent Konseyi binası hizmete girdi. Yapılan ön çalışmada maddi durumu yetersiz aileler de tespit edilerek, Akmasa aracılığıyla binlerce aileye gıda, mobilya ve giyecek desteği sağlandı. Açılan Gönül Yolu Çarşısı ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkanı sunuldu.

Başkan Yılmaz, kaynakların etkin ve verimli kullanıldığını belirterek, "Planlı programlı, ihtiyaca cevap veren ve altyapısı oluşturulmuş onlarca proje gerçekleştirdik. Projelerimizi gerçekleştirirken, halkımızın istek ve taleplerini göz önünde bulundurduk. Onlarla istişareler yaptık. Hizmete açtığımız tesislerimiz, hayata geçirdiğimiz projelerimizle ilçemizi modern hale getirdik" diye konuştu.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title