Haberler

Etimesgut'da Başlayan İhale Operasyonu Büyüyor: 40 Gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 2 Hafta Önce Etimesgut Belediyesi'nde Yolsuzluk İddiasıyla İlişkin Başlattığı Operasyonun İkinci Ayağında Boluspor Kulübü Başkanı Necip Ç.'nin de Aralarında Bulunduğu 40 Kişi Daha Gözaltına Alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 2 hafta önce Etimesgut Belediyesi'nde yolsuzluk iddiasıyla ilişkin başlattığı operasyonun ikinci ayağında Boluspor Kulübü Başkanı Necip Ç.'nin de aralarında bulunduğu 40 kişi daha gözaltına alındı.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda aralarında Boluspor Kulübü Başkanı Necip Ç. ve Etimesgut Belediyesi'nde çalışan bürokratlar ile müteahhitlerin de bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde aramalarda çok sayıda bilgisayara ve dökümana el konuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki Mülkiye Başmüffettişinin yaptığı soruşturma sonrasında Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyona dönüştürdüğü çalışmanın ikinci ayağında, belediyedeki ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınmış, eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın da bulunduğu kişilerden 16'sı tutuklanmıştı.

Sabah saatlerinde başlayan operasyonun ikinci ayağında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda görevli M.G.'nin de gözaltına aldığı belirtildi. Bu kişinin maddi menfaat karşılığında gözaltına alınan kişilere bilgi temin ettiği iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan ve aralarında Boluspor Kulüp Başkanı Necip Ç.'ninde bulunduğu zanlıların personel taşımacılığına ilişkin açılan ihaleye fesat karıştırdığı öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri, aralarında işadamlarınında bulunduğu kişilere yönelik yürütülen operasyon kapsamında 3 ve 4'üncü operasyonlarında yapılabileceğini ifade ederken, dosyanın Ankara Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne yönlendirileceği de kaydedildi.(ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title