Haberler

Esu Türkiye Büyük Finali Yaptı

Güncelleme:

ESU Türkiye'nin 12 Mayıs'ta gerçekleştirdiği büyük finalde, bu yılın Debate Legauge'ini FMV Ayazağa Işık Lisesi kazandı.

ESU Türkiye'nin 12 Mayıs'ta gerçekleştirdiği büyük finalde, bu yılın Debate Legauge'ini FMV Ayazağa Işık Lisesi kazandı "Çin önemli bir demokratik değişim geçirmeden ekonomik gelişmesini sürdüremeyecek" başlığının tartışıldığı Debate League'de Robert Lisesi ile FMV Ayazağa Işık Lisesi yarıştı.

ESU Türkiye'nin (English Speaking Union) liseler arası düzenlediği ve Türkiye'nin seçkin okullarından liseli gençlerin dil hakimiyetlerini ve münazara kabiliyetlerini sergileme imkanı bulduğu ESU Türkiye Schools Debate League, 12 Mayıs günü Pera House'ta düzenlendi. İngiltere Başkonsolusu Leigh Turner'ın da izleyici olarak katıldığı, Robert Lisesi ile FMV Ayazağa Işık Lisesi arasında çekişmeli geçen münazara sonucunda, Yeler Tola, Melisa Işık ve Kayra Güler'den oluşan FMV Ayazağa Işık Lisesi takımı yarışmanın galibi oldu.

Robert Lisesi'nden Bengisu Kılıç, Simay Yazıcıoğlu ve Aslı Doğa Munzur'un; FMV Ayazağa Işık Lisesi'nden ise Yeler Tola, Melisa Işık ve Kayra Güler'in katıldığı Debate League'te "Çin önemli demokratik değişim geçirmeden ekonomik büyümesini sürdüremeyecek" ("China will not be able to sustain its economic development without going through significant democratic change") konusu tartışıldı.

ESU Türkiye Debate League'e katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi. Bunun yanı sıra okullara katılım plaketi, birinci ve ikinci gelen okullara özel plaketler sunuldu. Debate League'te "Best Speaker" ödülünü ise Robert Lisesi'nden Aslı Doğa Munzur aldı.

Münazaranın açılışını yapan ESU Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rıza Kadılar şunları söyledi: "ESU Türkiye Debate League gençlerimizin bir konu hakkındaki fikirlerini savunma becerisini geliştirmeyi ve İngilizce hakimiyetlerini artırmayı hedefliyor. Amacımız, kendini uluslararası platformlarda en zor konularda bile ifade edebilen gençler yetiştirmek. Özellikle de İngilizce kullanımının hayatın her aşamasında ve her sektörde bu kadar yaygın olduğu bir dönemde, ülkemizin bu alanda olması gereken yerde bulunmadığını tespit ediyoruz. Dinlemeyi, duygularının ve önyargılarının esiri olmadan kendini ifade etmeyi ve argümanlarını sağlam temellerle şekillendirip somut örneklerle zenginleştirmeyi bilen yeni bir neslin gelişimine katkıda bulunarak daha iyi bir gelecek amaçladığınız bu faaliyetlerimiz büyüyerek devam edecek.

"Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen büyük finalimize katılan okullara ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Sizleri, bir sonraki etkinliğimiz olan ve 14-18 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ESU Turkey Debate Academy'ye davet ediyoruz."

ESU Türkiye Debate League

ESU Türkiye Debate League, liseli gençlere, hitabet kabiliyetlerini sınama, analitik düşünme ve mantıklı sonuç çıkarma, ulusal ve uluslararası konular hakkında bilgi sahibi olma ve pratik çözüm bulma gibi yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. ESU Türkiye Debate League'e bu yıl Özel Açı Okulları, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel MEF Lisesi, Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nden yarışmacılar katıldı.

Geçen sene 50 ülkeden gelen 600 kişinin katıldığı World Schools Debate Şampiyonası, Antalya'da ESU Türkiye ev sahipliğinde düzenlenmişti. Bu yılki World Schools Debate yarışmasının finali Tayland'da yapılacak.

Dr. Rıza Kadılar, bu sene Türkiye'de "Empowering Dialogue Through Communication and Debate" ana teması ile ilk kez düzenlenecek ESU Debate Academy ile ilgili şunları söyledi: "İş ve akademi dünyamızın liderlerinin katılımının yanı sıra, Harvard, Oxford, MIT gibi dünyanın en önemli üniversitelerinden gelen önemli konuşmacılar ve uluslararası mentorlar de burada bilgi ve deneyimlerini gençlerle paylaşacak. 14-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu önemli etkinlikte hepinizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız."

ESU Debate Academy hakkında daha geniş bilgi ve kayıt için: www.esuturkey.com

Kaynak: KurumsalHaber.com / Güncel

Ayazağa Türkiye Munzur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title