Haberler

Havalı Tüfekle Vurulan Bir Köpek Daha Felç Oldu

Güncelleme:

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, son bir ay içerisinde havalı tüfekle vurulan 2'nci sokak köpeği de felç oldu.

Eskişehir'de son bir ay içerisinde 2 sokak köpeği kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından havalı tüfekle ateş edilerek yaralandı. Beylikova'dan kendilerine getirilen ikinci köpeğin boynundan aşağısının felç kaldığı öğrenildi.

FELÇLİ KÖPEĞE YÜRÜTEÇ TAKILDI

Eskişehir'deki Nuh'un Gemisi adlı Veteriner Kliniği sahibi Naci Uncu, Beylikova'da son 1 ay içerisinde 2 sokak köpeğinin havalı tüfekle vurularak yaralandıklarını belirtti. Havalı tüfek saçmalarının her 2 köpeğin de omuriliğini parçaladığını söyleyen Veteriner Hekim Uncu, 1 ay önce gelen 2 yaşlarındaki erkek köpeğin belden aşağısının felç kaldığını, 'Şanslı' adını verdikleri bu köpeğe yürüteç taktıklarını ve sahiplendirdiklerini anlattı.

"BOYNUNDAN AŞAĞISI FELÇ KALDI"

Veteriner hekim Naci Uncu Beylikova ilçesinde önceki gün havalı tüfekle sırtından vurularak yaralanan 1 yaşlarındaki erkek köpeğin ise boynundan aşağısının felç kaldığını söyledi. Uncu şöyle konuştu:

"Bu köpek havalı tüfekle sırtından vurulmuş. Havalı tüfek mermisi omuriliğini parçalayıp derisinin altında kalmış. Boynundan aşağısı da felç olmuş. Çünkü vurulduğu yer çok kötü. Vurulduğu yer tam toraks omurlarının bittiği yer. Yani buradan çıkan sinirlerle böbrek besleniyor, mide besleniyor, kalın bağırsaklar, ince bağırsaklar, idrar kesesi buna bağlı. İdrarına yapamıyor, 4 ayağını da oynatamıyor. Bu hayvancağız ne yapacak? Yazık günah."

"HAVALI TÜFEK SATIŞI YASAKLANSIN"

Havalı tüfek satışının yasaklanmasını isteyen Veteriner Hekim Naci Uncu, "Havalı tüfek bu canlıları sakat bırakıyor. Öldürüyor ya da yaralıyor. Yetkililer, lütfen bu havalı tüfek konusuna eğilin artık. Her yere söylüyoruz, her yere bilgi veriyoruz. Ortaya hiçbir icraat, hiçbir eylem yok" dedi.

HAYTAP HAREKETE GEÇİYOR

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Eskişehir İl Temsilcisi Ayten Tutkun da, havalı tüfeklerin oyuncak statüsünde kabul edildiğini belirterek, yasaklanması konusunda gerekli yerlere başvuracaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikova Eskişehir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500

Yorumlar (3)

murat ünal:

havalı tüfek yasaklanamaz; havalı tüfek heryerde kullanılıyor müsabaka tüfeği olarak kullanılıyor spor yapılıyor yani bu tüfeklerle, tüfekleri yasaklamaktan bahsetmeden önce vatandaşın eğitilmesi lazım bizimde havalı tüfeklerimiz var hemde 1-2 tane değil ama hiçbir zaman bir canlıya havalı tüfekle ateş etmeyi düşünmüş bile değilim. Veteriner bey sizin mantığınıza göre arabalarında yasaklanması lazım öyle ya insanları öldürüyor o da . Eğitim şart bir hekim bile bunları düşünmeden söylüyorsa . . .

1
0
yanıtYanıtla
Fatih Tüfekcioglu:

yasakçı zihniyetle nereye varabilirsin, o zaman arabaları da yasaklıyalım, hatta ekmek bıçağını da yasaklayalım, ekmek bıçağı satılmasın, veteriner olmuşsun ama kafa eski kafa, önce insanlara eğitim vereceksin, neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek, insanlara güzel ahlakı öğreteceksin, bunu yapan adam sapanla da yapar, bıçakla da yapar, yapacak oldu mu.

0
0
yanıtYanıtla
ANAMobil-ANDROID:

YAZIK GÜNAH ALLAHIM CAHALETTEN KURTAR BU TOPLUMU HAYVANA YEMEK VERINNNNN COK ZAYIF SIFA DILIYORUM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title