Haberler

Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım Açıklaması

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Katma değer ve sosyoekonomik fayda açısından Türkiye'nin ikinci kenti olacak" dedi.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Katma değer ve sosyoekonomik fayda açısından Türkiye'nin ikinci kenti olacak" dedi.

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaret ettiği Çamdibi Genç İşadamları Derneğinde yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde Adnan Menderes Havalimanı'nı modernize ettiklerini, bu sayede yolcu sayısının 2, 5 milyondan 7, 5 milyona çıktığını söyledi.

Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışındaki 19 noktaya uçuş yapıldığını, yaz aylarında charter seferleriyle bunun 98'e çıktığını dile getiren Yıldırım, yurt dışı bağlantılarının artırılması gerektiğini belirtti.

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak kurdukları şirketle, haftada 650 bin İzmirlinin yararlandığı İZBAN hattını hizmete soktuklarına dikkati çekerek, "Hizmet konu olunca siyaset pekala teferruat olabiliyor. İZBAN'ı kuzeyde Bergama, güneyde Torbalı hatta Selçuk'a kadar uzatmayı planlıyoruz" dedi.

-"SİT DEYİNCE BAZILARI OTUR ANLAMIŞ"-

İzmir'in sorunlarının tespit edilmesine rağmen çözümü noktasında istenen mesafenin alınamadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bazı sivil toplum kuruluşları, İzmir yönetimi ile bazı projelerde karşı karşıya gelmiş. İzmir'de 'Sit' deyince bazıları otur anlamış. Sitten kasıt tarihimizi korumak, ama İzmir, bir şey yaptırılmamasına da layık değil.

İzmir'in mutlaka fayda getirmeyen tartışmalardan süratle çıkıp geleceğe yönelik güç birliği yapması lazım. Herkesin buna hazır olduğunu düşünüyorum. Aliağa-Menderes hattında yerel yönetimle bunu başardık. Başka projelerde de bu başarılabilir. 'Sen yaptın, ben yaptım' kavgasının İzmir'e kazandıracağı bir şey yok. İzmir'in potansiyeli var. İzmir, 34'ten sonra 35 olacak. Katma değer ve sosyoekonomik fayda açısından Türkiye'nin ikinci kenti olacak. "

Yeşilova semtinde bulunan Altın Kemer Spor Kulübünü de ziyaret eden Yıldırım, takım antrenörü Murat Yılmaz'ın yerel yönetimler dahil hiçbir kuruluştan destek almadıklarını dile getirmesi üzerine, kulübe destek vereceklerini söyledi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title