Haberler

Eski Tüfekler Buluştu

Eski Milletvekili Süleyman Genç Saygı Gecesi yapıldı.

1973-1980 yılları arasında CHP İzmir Milletvekilliği yapmış olan Süleyman Genç anısında düzenlenen Saygı gecesinde CHP'nin eski ve yeni milletvekilleri ile Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, CHP İzmir İl Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyük hizmetler verdi

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin ev sahipliğinde Balçova Termal Tesislerinde düzenlenen Süleyman Genç Saygı Gecesi'nde açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Değirmenci, "Süleyman Genç, 68 kuşağının önemli önderlerinden biri. Öğrenci lideri olarak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak, 2 dönem İzmir Milletvekili olarak hem ülkemize, hem İzmir'e, hem CHP'ye büyük hizmetler verdi" dedi.

Gecikmiş bir birliktelik

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "baki kalan bu kubbede bir hoş sada" bıraktı. Fikirleriyle, eylemleriyle hepimize yol gösterdi. Devrimciliği biz ondan öğrendik. Bu gecikmiş bir birlikteliğin, bir ihmalin özrü. Geçte olsa bu vefayı göstererek geceye katılan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Başkan Değirmenci, Genç'in çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve bunları da iradesi sayesinde aştığına dikkat çekerek, "Sizi tekrar aramızda görmekten çok mutluyuz. Mücadele gücümüz sizinle beraber daha güçlü olacak" dedi.

Başkan Değirmenci konuşmasının sonunda Attila İlhan'ın 'Kim Kaldı' şiirini okuyarak Süleyman Genç'i kürsüye davet etti.

Hayatıma yeniden hayat kattınız

Süleyman Genç ise yaptığı konuşmada eski arkadaşları bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Genç, bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi arzu ettiğini, aktif politika yapmayı düşünmediğini ama CHP'ye dışarıdan daha yoğun bir şekilde katkı vermeyi istediğini belirttiği konuşmasında, "8 yıl gibi uzun bir süre sadece kendimi dinledim. İmkansızlık içinde kaldım. Şimdi siz bana enerji verdiniz. Hayatıma yeniden hayat kattınız" diye konuştu.

Meclis çalışmaları kitabı hediye edildi

Gecenin son konuşmasını ise CHP İzmir eski milletvekillerinden Kemal Anadol yaptı. Anadol, "Süleyman Genç'e karşı geçte olsa bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Anadol daha sonra Genç'e milletvekilliği döneminde yürüttüğü meclis çalışmalarının kitabını hediye etti.

NOTLAR……

Süleyman Genç Saygı gecesine;

CHP eski milletvekillerinden, Kemal Anadol, Bülent Baratalı, Türkan Miçooğulları, Ali Rıza Bodur, Remzi Özen, İzmir Milletvekilllerinden Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Balçova, Narlıdere, Gaziemir, Beydağ, Bayraklı, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Bozdağ, Buca Belediye Başkanlarının yanı sıra, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title