Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümü

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili oluşturulan bilirkişi heyeti, olay yerinde yeniden keşif yaptı.

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili oluşturulan bilirkişi heyeti, olay yerinde yeniden keşif yaptı.

İş adamı Ahmet Bayer'in Yalıkavak beldesindeki villasında gerçekleştirilen keşfe; Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) 3 kişilik bilirkişi heyeti, görevli savcı, tutuklu yargılanan Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer ve oğlu Volkan Bayer ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren keşifte, Aslı Baş'ın düştüğü iddia edilen yerde inceleme yapıldı.

Keşif sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Aslı Baş'ın ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, keşif sonuçlarının 2 Mayısta yapılacak duruşmaya yetiştirilmesini umduklarını belirtti.

Küpçü, "Kendilerine süre verildi. Umuluyor ki 2 Mayıs'ta duruşma gününden önce raporlarını hazırlayacaklar, teslim edecekler. Gerekli ölçüm ve ihtimalleri değerlendirecekler. İfadelere ve tanık anlatımlarına göre ölçümler yeniden yapıldı. Muhtemel durumlar değerlendirilecek ve rapor aktarılacak. Ne olacak biz de bilmiyoruz" dedi.

Küpçü, eski Yalıkavak Jandarma Komutanı İbrahim Dündar'ın da keşfe katıldığını, tanık olarak ifadesine başvurulduğunu belirtti.

-Olay canlandırıldı-

İş adamı Ahmet Bayer, keşfin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki bilirkişi raporunun "vasıfsız ve yetkisiz kişiler tarafından hazırlandığını" iddia etti.

İtirazları üzerine mahkemenin yeni bir bilirkişi heyeti tayin ettiğini belirten Bayer, olay günü orada olan herkesin bugünkü keşfe katıldığını vurguladı.

Bayer, "Ekip geldi ve her yeri inceledi. Tanıklar ve sanıklar buradaydı. Herkes kendi bulunduğu yeri gösterdi. Aslı'nın nereden koşup nereden atladığını gösterdiler. Olay canlandırıldı, bilirkişiler ölçümlerini yaptı. Sonra buradan mahkeme heyetiyle ayrıldılar" dedi.

Ahmet Bayer, karşı tarafın tanığı Yeliz Baş'ın yalan beyanda bulunduğunun tespitinin yapıldığını da öne sürdü. Bayer, şöyle konuştu:

"Bizleri zan altında bırakmak ve yargıyı etkilemek amacıyla yapılmış açık bir yalan. Yeliz Hanım ifadesinde, 'Kamera kayıt odasına girildiğinde, görüntülerin kaydedildiği hard diskin olmadığı görüldü. Kamera görüntülerinin olduğu hard disk yerinde yoktu' diye iki cümle kullanmış. Bizim evimizde öyle bir oda yok. İkincisi, kayıt cihazının, hem savcı tutanağında hem jandarma tutanağında, uzman kişiler tarafından alındığı sabittir."

Bayer ayrıca, raporu düzenleyen eski bilirkişi heyeti hakkında da avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu, hukuki süreç başlattıklarını ifade etti.

Gazetecilere olay günü yaşananları da anlatan Bayer, "Aslı Baş ile masada oturuyorduk. Aslı oturduğu yerden kalktı, normal adımlarla yürüdü. Ben odasına gidecek sandım ama gitmedi, birden bire hızlandı ve çitlerin üzerinden aşağı atladı" dedi.

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan iş adamı Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title