Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümü

Güncelleme:

Aslı Baş'ın ölümü hakkında "suçu gizlemek, delilleri yok etmek ve değiştirildiği" iddiasıyla işadamı Ahmet Bayer'in yargılanmasına başlandı.

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü hakkında "suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği" iddiasıyla işadamı Ahmet Bayer, oğulları ile bir çalışanlarının yargılanmasına başlandı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ile maktul Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş, annesi Müesser Baş, sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Sanıkların savunmalarını anlatabilmeleri için Aslı Baş'ın olay günü düştüğü Ahmet Bayer'e ait turizm tesisinin maketi duruşma salonuna getirildi. Sanıklar, savunmalarını maket üzerinde anlatarak yaptı.

Geçirdiği bir kaza sonucu felç kalan ve bu nedenle duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen Ahmet Bayer'e duruşma salonunda sağlık sorunları nedeniyle bir hemşire eşlik etti.

Tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, duruşmadaki savunmasında, Aslı Baş ile 2006'da tanıştıklarını ve bu dönemde bir ilişki yaşadıklarını söyledi.

Geçirdiği bir kaza sonucu felç kaldığını ve tedavisi boyunca Baş'ın kendisini yalnız bırakmadığını anlatan Bayer, "Hayatımın en zor günlerinde Aslı Baş benim yanımda oldu. Ancak bir süre sonra kıskançlığı nedeniyle ayrıldık. 2010 yılında İstanbul'daki bir resim sergisinde Baş'a rastladım ve tekrar arkadaş olarak görüşmeye başladık. İlerleyen zamanlarda aramızda yine bir ilişki başladı ve Baş'ı kızlarımla tanıştırdım" dedi.

Bayer, olay gecesi Aslı Baş, oğulları ve aile dostlarıyla akşam yemeğine çıktıklarını, yemekte Baş'ın masada bulunan bir kızı kıskandığını ve moralinin bozulduğunu savundu. Yemekten sonra eve gittiklerini ve Baş ile konuşmaları sırasında "intihar etmeye gidiyorum" dediğini ileri süren Bayer, "Evdeki misafirlerden Baş'ın kendisine bir şey yapmaması için bakmalarını istedim. Bu sırada Aslı, koşmaya başladı ve bahçedeki çitleri aşarak kendini boşluğa bıraktı. Aslı'nın düştüğünü görünce ben şoka girdim ve bir süre kendime gelemedim" diye konuştu.

Müşteki avukatının olay yerinin inceleme yapılmadan temizletilip, temizletilmediği yönündeki sorusuna Bayer, "Benim o yönde bir talimatım olmadı. Ancak Aslı Baş'ın düştüğü yerin otel odalarına yakın olması ve müşterilerin rahatsız olmaması için otel müdürünün olay yerinin temizlenmesini söylediğini duydum" yanıtını verdi.

Bayer, hazırlanan fezlekenin de gerçeği yansıtmadığını, delillerle ve tanık ifadeleriyle çelişen hayal ürünü bir senaryo olduğunu iddia etti.

Tutuklu sanık Hakan Bayer ise babasının, Aslı Baş'ın kıskançlık krizlerinden sık sık bahsettiğini ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getirdi.

Mahkeme heyeti 13 saat süren yargılamanın ardından, tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ve çalışanları Murat Umirov'un da tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 5 Nisan tarihine ertelendi.

-Tarafların görüşleri-

Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan işadamı Ahmet Bayer, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını, hiçbir delil olmadan tüm görgü tanıkları ve bütün delillerin olayın intihar olduğunu gösterirken, oğlunun tutukluluk halinin devam etmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Duruşmada, Amerika'dan ve Almanya'dan gelen tüm görgü tanıklarının ifadelerini verdiğini kaydeden Bayer, "Buna rağmen tutukluluğun devamı tabii çok büyük bir üzüntü, çok büyük bir hayal kırıklığı. Yargıya tabii ki güveniyoruz ama böyle bir olayı aklımız da almıyor. Bu kadar görgü tanığının gözü önünde olan ve görgü tanıklarının bütün olayı mahkeme önünde anlatmışken oğlumun tutukluluğunun devamına nasıl karar veriliyor onu anlayabilmiş değiliz. 2,5 senede delil toplanmadıysa daha ne zaman delil toplanacak" diye konuştu.

Aslı Baş'ın aile avukatı Faruk Zorba ise 21 Temmuz 2010'da meydana gelen bir olayın yargılamasına yeni başlandığını, bu kadar uzun süren bir soruşturma olmasının sebebinin de etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmemesi ve delillerin toplanmaması olduğunu belirtti.

Kolluk kuvvetlerinin ve cumhuriyet savcısının olayı intihar olarak değerlendirdiğini ve delillerin toplanmadığını vurgulayan Zorba, sanıkların ve bir kısım tanıkların ifadelerinin esaslı bir şekilde değiştiğini ileri sürdü.

Yargılamalar neticesinde olayın açıklığa kavuşacağını ve suçluların cezasını alacağına inandıklarını dile getiren Zorba, "Gerçeğin bir gün ortaya çıkması gibi bir özelliği var" dedi.

-Olay-

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan işadamı Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları, çalışanları Murat Umirov'un ile arkadaşları Nilgün Okur hakkında da dava açılmıştı.

Muhabir: Utku Uçrak - Durmuş Genç / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tarkan Demir - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title