Haberler

Eski Başkanlar Tartan'ı Ziyaret Etti

İzmir'de eski belediye başkanları tarafından kısa bir süre önce kurulan 'İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği' Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı makamında ziyaret etti.

İzmir'de eski belediye başkanları tarafından kısa bir süre önce kurulan ' İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği' Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı makamında ziyaret etti.

Derneğin Kurucu Başkanı ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Cengiz Bulut, İkinci Başkan ve Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın ile üyeler;

Zeytindağ Belediyesi eski Başkanı Nuri Ümit Çiftçi, Narlıdere Belediyesi eski Başkanı Mustafa Karahan, Seyrek Belediyesi eski Başkanı Nurgül Uçar, Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Ertan Avkıran, Çiğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Galip Öztürk ve eski milletvekili Atilla Mutman ziyarete katıldı. Dernek Başkanı Bulut, kısa sürede örgütlendiklerini belirterek, yönetim kurulunda eski belediye başkanlarının ve CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'nın bulunduğunu söyledi. Bulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da

onursal başkanları olduğunu ifade ederek, " Türkiye'de ilk defa belediye başkanları ve eskiden başkanlık yapmış kişiler bir araya gelerek dernek kurduk. Daha önce de birkaç kez denenmiş ama başarılı olunamamış. Amacımız tecrübelerimizi yeni belediye başkanlarıyla paylaşmak. Eski ve yeni belediye başkanlarının özlük hakları, seçim öncesinde, sırasında ve seçim sonrasında yaşadıkları sıkıntılara yardımcı olmak için yola çıktık. En büyük amacımız vefayı göstermek." dedi.

Ahmet Sarışın da Türk demokrasisine çok önemli katkılarda bulunacaklarını belirterek, "Belediye Başkanlığı dünyanın en keyifli işi ama bir o kadar da en zor işi. Manav, bakkal, berber, şoför gibi hemen her iş kolunda çalışanların hepsi örgütlü ama belediye başkanları örgütlü değil. Ben 1989'da Konak Belediye Başkanlığını 10 yıl keyifle yaptım ama bir o kadar da zor bir iş. Bu dönemde belediye başkanlığı yapmanın getirdiği zorluklarını,

hukuksal yanlışlıklar ve haksızlıklar yapıldığını hep beraber görüyoruz. Her partiden başkanların bulunduğu derneğimiz üyeleri herkes bilsin ki; eski belediye başkanlarımızın ve mevcut belediye başkanlarımızın yanında olacağız. Oluşturacağımız hukuk gurubu bu başkanlarımızı hiç yalnız bırakmayacak. Alın teri döken, halkın hizmetine koşan başkanlarımız sıkıntı çeksin istemiyoruz. Milletvekillerinin sahip olduğu özlük haklarına belediye başkanlarının da sahip olması için mücadele edeceğiz. Önümüzdeki günlerde bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, derneğimize üye yapmak için makamında ziyaret edeceğiz" dedi. Sarışın, Türkiye genelinde yapılanarak derneği büyütmeyi, hatta Avrupa açılmayı planladıklarını söyledi.

BAŞKAN TARTAN ONURSAL ÜYE

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eski belediye başkanlarının bir araya gelmesiyle kurulan 'İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği'nin önemli ve bir o kadar da güçlü bir sivil toplum hareketi olduğunu ifade etti. Her meslek örgütü gibi belediye başkanlarının da örgütlenmesinin yerinde bir girişim olduğunu kaydeden Başkan Tartan, "Halkın sorunlarını bilen, halkla içi içe olan, vatandaşına hizmet veren belediye başkanlarının bir araya gelmesi ve bir dernek kurulması kuşkusuz Türkiye'de önemli bir boşluğu dolduruyor. Binlerce belediye başkanının bir çatı altında buluşması büyük bir sivil toplum gücüdür. Belediye başkanlarının daha iyi özlük haklarına sahip olması gereklidir. Ben de en büyük destekçinizim. Beni de derneğin onursal üyesi seçtiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Hakan Tartan ve Işılay Saygın gibi İzmir tarihinde iz bırakan önemli isimler de

'İzmir Belediye Başkanları Birliği'nin onursal üyeleri arasında yer alıyor.

(AH-)

14.02.2012 10: 55 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tartan Türkiye Konak İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title