Haberler

Eski Başkan Ağlayarak İfade Verdi

İzmir Güzelbahçe İlçesi Eski Belediye Başkanı Avkıran, Hakim Karşısında Gözyaşlarına Hakim Olamadı.

İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde ''Sarmaşık' operasyonu kapsamında eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 66 sanığın yargılanmasına başlandı. 18 ay sonra hakim karşısına çıkabilen eski başkan Ertan Avkıran gözyaşlarına hakim olamadı, ''Ben örgüt nedir onu burada öğrendim. Benim ne onurum ne şerefim kaldı. Ailem perişan oldu. Cezaevinde iki kez anjiyo oldum' dedi.

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi'ne yönelik geçtiğimiz yıl, 6 ocak'ta düzenlenen ''Sarmaşık' adı verilen operasyonda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri dönemin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla 74 kişiyi gözaltına almıştı.

''İhaleye fesat karıştırma, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp verme, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, irtikap, devleti zarara uğratma' iddialarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında dönemin Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran, kapanan Değermendere Beldesi'nin Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in da aralarında bulundu 39 kişi tutuklanmış, farklı tarihlerde 26 tutuklu sanık, avukatlarının yaptıkları itiraz üzerine tahliye olmuşlardı. Soruşturmayı yürüten savcı Gök, soruşturma sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da ifadesini almıştı.

Operasyonu yapan Cumhuriyet Savcı Murat Gök'ün Samsun'a tayin edilmesi üzerine soruşturmayı yürütme yetkisi verilen Cumhuriyet Savcısı Sait Demiröz'ün 66 sanığın cezalandırılması istemiyle hazırladığı iddianame yetkisizlik ve görevsizlik kararları nedeniyle mahkemeler arasında girip gelmiş ve Yargıtay'ın kararıyla 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu nedenle 12'si tutuklu 66 sanıklı davada ilk duruşma operasyondan tam 18 ay sonra başladı. Tutuksuz sanıklar arasında geçen dönemde belediye meclis üyesi olduğu için şu anki CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de yeraldı.

Duruşma öncesi okunan iddianamede, dönemin Güzelbahçe Belediye Başkanı Avkıran'a, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması, 5'er kez ihalelere fesat karıştırma, 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 2 kez rüşvet, 12 kez resmi belgede sahtecilik, kamu görevlisi sıfatıyla 7 kez resmi belgede sahtecilik ve zincirleme akaryakıt hırsızlığı' suçması yöneltildi. Avkıran'a yöneltilen suçlamaların hapis cezası karşılığı toplam 355 yılı buldu.

Sanıklardan ilk savunmayı eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran yaptı. Avkıran, köy olarak belediye başkanlığına getirildiği Güzelbahçe'yi ilçe yaptığını, gece gündüz demeden çalıştığını belirtti. Suçlamaların hiçbirini kabul etmeyen Ertan Avkıran, ''Ben örgüt nedir onu burada öğrendim. Örgüt kurmuş ve onu yönetiyor değilim' dedi. Sözlü olarak yaptığı savunmasının sonlarına doğru gözyaşlarını tutamayarak, ağlayan Ertan Avkıran, ''Bu davadan dolayı benim ne onurum kaldı ne şerefim. Ailem perişan oldu. Cezaevine girdiğimden beri iki kez anjiyo oldum. Kalbime stent takıldı. Sağlığımı yitirdim. Yüksek tansiyon hastası oldum. Güzelbahçe'yi köy görüntüsünden kurtardım. Sabah akşam bunun için çalıştım' dedi.

Avkıran'dan sonra 11'i tutuklu diğer sanıkların ifadesine geçildi. Tutuklu sanıkların hepsi üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, örgüt olmadıklarını, belediyede para karşılığında iş alıp, iş yaptıklarını söyledi. Duruşma halen sürüyor.

18 AY SONRA MAHKEME

Davaya bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Ömercioğlu'nun yıllık izinde, onun yerine vekalet eden üye hakim Ali Sayın'ın raporlu olduğu öğrenildi. Bugünkü duruşmada başkanlık yapması beklenen diğer üye Cengiz Çoban ise HSYK tarafından, Ankara Emniyet Müdürü'nün tutuklama kararına yaptığı itirazı değerlendirmek için Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçici olarak görevlendirildi. Bu nedenle bugünkü duruşmaya diğer üye hakim Süleyman Mutlu başkanlık yaptı. Mutlu'nun yanında diğer üye Mustafa Uğur Hakan ile 8. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Mustafa Simavlı yeraldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title