Haberler

Eşini Öldüren Kocaya 'ağırlaştırılmış Ömürboyu' İstemi

İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Gümüldür'de, 14 yaşında evlendiği 5 çocuğunun annesi 35 yaşındati Yeşim Baytar'ı kendisini başka erkeklerle aldattığı iddiasıyla öldüren 40 yaşındaki Hakan Baytar hakkında, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Gümüldür'de, 14 yaşında evlendiği 5 çocuğunun annesi 35 yaşındati Yeşim Baytar'ı kendisini başka erkeklerle aldattığı iddiasıyla öldüren 40 yaşındaki Hakan Baytar hakkında, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 24 Ağustos'ta Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'ndeki bir pansiyonda meydana geldi. Hakan Baytar, 21 yıllık eşi 5 çocuğunun annesi Yeşim Baytar'ı, kendisini başka erkekle aldattığı iddiasıyla, çocuklarını ve baldızını odadan çıkarttıktan sonra bıçaklayarak öldürdü. Jandarma tarafından yakalanan ve daha önce de eşinin sırtına adını jiletle kazıdığı anlaşılan Hakan Baytar tutuklandı.

Eşi Yeşim Baytar'ı,kendisini başka erkekle aldattığı ve sürekli evi terk ettiği için öldürdüğünü öne süren Hakan Baytar ifadesinde şunları söyledi:

"Kendisiyle 21 yıl önce evlendim. Bu evliliğimizden 5 çocuğumz oldu. En büyük kızım evlendi. Olaydan 5 ay öncesine kadar ailece İstanbul'da oturuyorduk. Eşim sayısını hatırlamadığım kadar, 20 günlük sürelerle evi terk edip gidiyordu. Döndüğünde de bir akrabasında kaldığını söylüyordu. Son iki yıldır da kendisi tarikata girip, Adıyaman'da bulunan bir dergaha gidip, kara çarşaf giymeye başladı. Her gelişinde de tespih, seccade, Kuran-ı Kerim getiriyordu. Bu nedenle ben kendisinden fazla şüphelenmedim."

'TELEFONLA KONUŞURKEN YAKALADIM'

Eşinin İstanbul'da sıkıldığını ve ailesinin oturduğu İzmir'e yerleşmek istediğini, bunun için de Gültepe semtine taşındıklarıın ve birlikte yaşamaya devam ettiklerini söyleyen Hakan Baytar şöyle devam etti:

"Burada da yine evi terk etmeye devam etti. Ben de üç çocuğumu yurda verdim. En küçüğünü eşim yanına alıp gitmişti. 70 gün sonra eve geri döndü. Yurtan gidip çocukları birlikte aldık. Ailece Gümüldür'e tatile gittik. Olay gecesi yatmadan önce kızım gelip annesinin alkol aldığını söyledi. Ben geceyarısı uyandım. Eşimi yanımda görmeyince yan odada cep telefonuyla konuşurken gördüm. Kendisine 'kiminle görüşüyorsun' diye sordum. Bana, 'Seni ilgilendirmez' diye cevap verdi. Ben de bu lafı üzerine sinirlenip, yüzüne iki üç tokat attım. Eşim tokat atmamın ardından görüştüğü kişinin dostu olduğunu söyledi. Bana 'Birazdan ölümüne hazırlan geliyorlar' dedi. Telefonu üç dört kez yine çaldı. Telefonda arayan kişi 'Aşkım' diye yazıyordu. Telefonu eşime uzatıp açmasını söyledim. Adını sonradan öğrendiğim eşimin dostu olan Engin Akyol 'yakalandın mı' diye sordu. Ben telefonu elinden alıp, bu kişiye küfür ettim. Ardından da çocuklarımı ve baldızımı odadan çıkarttım. Kapıyı kilitleyip, bıçakla eşimin vücuduna defalarca sapladım. Böyle olmasını ben de istemezdim."

BİRLİKTE OLDUKLARINI KABUL ETTİ

Ölen Yeşim Baytar ile iki yıldır birlikte olduğunu kabul eden Engin Akyol da jandarmaya verdiği ifadesinde şunları anlattı:

"İki yıl önce Yeşim ile tanışıp, imam nikahı kıyarak Çankırı'da yaşamaya başladık. Olaydan önce Yeşim'in kardeşi Mehtap Tosun telefonla bana mesaj atıp, Gümüldür'de tatil yaptıklarını, ablasının zor durumda olduğunu söyledi. Çankırı'dan yola çıktım. Olayın olduğu gün saat 03.00 sıralarında Gümüldür'e geldim. Yeşim, kardeşinin telefonundan beni arayıp sahilde beklememi, kaçarak yanıma geleceğini söyledi. Daha sonra öldürüldüğünü öğrendim" dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU İSTEDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Emine Şahan Öğüş, sanık koca Hakan Baytar hakkında iddianame hazırladı. İddianamade, genç kadının vücuduna isabet eden 12 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdiğini belirtildi. Hakan Baytar'ın, kendisini aldattığını öğrendiği eşi Yeşim Baytar'ı haksız tahrik altında bıçaklayarak öldürdüğünün sabit olduğunu, buna göre ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. - İzmir / Menderes

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title