Haberler

Esenler "Caz"La Buluştu

Güncelleme:

Esenler İlçe Olduğundan Bu Yana İlk Kez Bir Caz Konserine Ev Sahipliği Yaptı.

Esenler'de tarihi gün… Esenler ilçe olduğundan bu yana ilk kez bir caz konserine ev sahipliği yaptı. Kültür elçileri olarak dünyayı dolaşan Amerikalı müzik topluluğu Trio Chicago & Friends (Chicago Üçlüsü ve Dostları) Esenler'de konser verdi.

Esenler Belediyesi uyguladığı fiziki ve sosyal projelerle bir taraftan ilçenin çehresini değiştirmeye çalışırken, bir taraftan da uyguladığı kültürel projelerle kabuğunu kırmanın gayretinde. Esenler'i en çok kültür tüketen ilçelerden biri yapmak için projeler üreten Esenler Belediyesi, bu amaç doğrultusunda dün bir ilke daha imza attı. Esenler, tarihinde ilk kez bir caz konserine ev sahipliği yaptı.

Kültür elçileri olarak dünyayı dolaşan Amerikalı müzik topluluğu Trio Chicago & Friends, Esenlerli müzikseverlerle buluştu.

Bugüne kadar Çin'den Venezuela'ya, Mısır'dan Avustralya'ya kadar çok sayıda ülkede konser veren ve Gershwin, Ellington, Bernstein, Copland, Cole Porter, Pat Metheny ve İrving Berlin gibi efsanevi Amerikalı bestecilerin eserlerini seslendiren grup, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gösterdikleri performansla da dinleyicilerden tam not aldı. Grubun Türk asıllı soprano Suna Avcı'nın "Üsküdar'a Giderken Aldı Da Bir Yağmur" türküsünü seslendirmesi salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Anlamlı bir gün

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan ABD Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Kimberly Scrivner, Trio Chicago & Friends'in Esenler'de konser vermesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, grubun Esenler'e teşrifinden dolayı teşekkür ettikten sonra, "Bugün Esenler için çok anlamlı bir gün. Burada bir Halk Müziği Konseri veya Sanat Müziği Konseri düzenleseydik insanlara normal gelebilirdi. Caz konseri belki biraz garip algılanabilir. Ancak, bence caz konseri daha anlamlı oldu" şeklinde konuştu.

Göreve gelirken İstanbul'un yararlandığı her nimetten Esenler'in de yararlanacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Göksu, "Bu konser bir başlangıç olacak, devamı da gelecek. Kültürel etkinlikler dediğimiz zaman biz geniş bir yelpazeyi algılıyoruz. Sadece arabesk, sadece Halk Müziği veya Sanat Müziği değil. Sanatın her türlüsünü kültürün içinde değerlendiriyoruz. İnsanlarımızı farklı değerlerle, farklı kültürlerle buluşturuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, grubun tüm sanatçılarına birer hediye ve çiçek takdim etti. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okullardan öğretmen ve öğrenciler ile belediye çalışanlarının ilgi ile izlediği konser, Esenler'de bir ilk olarak tarihe geçmiş oldu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title