Haberler

Erzurum: Erzurum'da Terör Örgütü Pkk Militanlarıyla Çatışma

Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde dün ve bugün yapılan operasyonlarda, bölücü terör örgütüne mensup 3 terörist sağ ele geçirildi.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili bilgiler verdi. Vali Güvenç'in verdiği bilgiye göre; Karaçoban İlçesi Akyar Tepe Bölgesi'nde 13 Temmuz günü saat 17.50 sıralarında, PKK Kongra-Gel terör örgütü mensubu Deniz-Djivar kod adlı Erkan Kılıç (23) ile kendilerine yardım ve yataklık eden bir şahsın buluşacağı bilgisi alındı.

Erzurum Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyon sırasında, bir grup terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandı. Kısa süren çatışmada, teröristlere teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Bu sırada, Deniz-Djivar kod adlı Erkan Kılıç ile Azat kod adlı Barış Atmaca (25) 1 adet kalaşnikof marka piyade tüfeği ve teçhizatla birlikte sağ yakalandı. Kaçan diğer teröristin ateşle karşılık vermesi üzerine, bölge 'havanın kararması sonrasında' çembere alındı.

Bugün sabah yapılan arazi aramasında da Harun kod adlı Cenap Dalkıran (34) sağ yakalandı. Çatışma bölgesinde ayrıca; 2 adet kalaşnikof tüfek, 14 adet şarjör, 277 adet dolu 113 adet boş 7.62 mm fişek, 6 adet Rus tipi el bombası, 1 adet Yeasu el telsizi, 1 adet cep telefonu, 1 adet sim kart, 1 adet cep telefonu bataryası, 1 şarj cihazı, 14 adet büyük boy pil, 3 sırt çantası, muhtelif yaşam malzemesi, 300 ABD doları ve 50 YTL para ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title