Haberler

Erzurum'da Ye Caddeye Sağlık Bakanı Akdağ'ın Adı Verildi

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından açılan ve Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif olarak gösterilen Aliravi ile Karskapı semtleri arasındaki 2 kilometre uzunluğundaki yeni yola Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ismi verildi.

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından açılan ve Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif olarak gösterilen Aliravi ile Karskapı semtleri arasındaki 2 kilometre uzunluğundaki yeni yola Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ismi verildi.

Ali Ravi Caddesinden başlayan Kırmacı, Hasanibasri, Rabiahatun, Mehdiefendi, Habipefendi mahallelerinden ve 23 Temmuz İlköğretim okulu önünden geçerek Karskapı semtine ulaşan 2 kilometre uzunluğundaki yeni caddeye isim arayışı için kampanya başlatıldı. Duyurusu yapılan 'yakutiyebelediyesi@yahoo.com.tr' adresinde 100'ün üzerinde ünlü Erzurumlunun ismi soruldu. Oylamada öne çıkan isimler Kurtuluş Savaşının kadın kahramanlarından Kara Fatma, Recep AKdağ, Selçuklu, Hasan Pulur ve Saltuklu olurken, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ise ilk beşe giremedi.

İkinci etap oylama 'www.yakutiye.bel.tr'da yapıldı ve Bakan Akdağ 3 bin oyun yüzde 43'ünü alarak birinci oldu.

MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut'un, 'Hizmeti yapıyoruz, adını halkımız belirlesin' diyerek başlattığı halk oylamasında en çok oy alan Recep Akdağ'ın ismi Yakutiye Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumunda gündeme alındı. Meclisin yaptığı oylama ile 2002'den beri Sağlık Bakanı olarak görev yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'inadı yeni açılan yol ve caddeye verildi. Belediye Meclisinde Akdağ'ın adına MHP grubu ise olumsuz oy verdi.

BAŞKAN: BİZİM DE GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN BUYDU

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çıkan sonucun 'baş tacı' olduğunu belirtti. Yazar Hasan Pulur'la da Erzurumlu olarak iftihar ettiklerini söyleyen Başkan Ali Korkut şöyle dedi:

"Halk değerlendirmesini yaptı. Öyle sanıyorum ki, Erzurum siyasetinin son 30 yılına damgasını vuran, sağlık alanında devrim yapan ve halk ile doktoru buluşturan isim olarak kıymetli bakanımız Recep Akdağ'a bir türlü teşekkürle bu karara vardı. Halkımızın feraseti, öngörüsü ve sağ duyusu her zaman en iyiye varmıştır. Allah biliyor ya bizim de gönlümüzden geçen buydu. Bu halkın tercihiyle de buluştu. Erzurumumuza hayırlı olsun." HASUN PULUR, HABERİ KÖŞESİNE TAŞIMIŞTI

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Pulur Köyünden olan Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Pulur, 24 Eylül 2011 günü 'Bir yol ve şike' başlıklı köşe yazısında, oylamada kendi adının çıkacağından umutsuz olduğunu belirterek şöyle demişti:

"Yakutiye Belediyesi Erzurum'daki yola isim arıyormuş, yaklaşık 2 bin kişi görüş bildirmiş... AK Partili Belediye Başkanı Ali Korkut'un yaptığı açıklamaya göre 'Erzurum'un medar-ı iftiharı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur başta geliyor'muş... Sevinmedik desek yalan olur, lakin umutsuz vak'ayız, Belediye Başkanı'nın deyimiyle Erzurum'un medar-ı iftiharı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanında adımız kaç para eder ki! Üstelik, 'Televizyonda nasıl başarılı ve zengin olunur' diye bir kitap yazsa rekor kıracak olan Acun Ilıcalı da varsa..."

DHA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title