Haberler

Erzincan'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Erzincan'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yılın şoförlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Erzincan'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yılın şoförlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Vali Selman Yenigün, Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, trafik emniyetinin bir ülkenin en önemli konularından birisi olduğunu belirtti.

Sürücü hatalarının dışında karayollarının standardı, trafik işaretleri, aracın bakımının yapılmamış olması gibi nedenlerden dolayı da kazalar meydana gelebildiğini ifade eden Yenigün, şunları kaydetti:

"Trafikte sürücülerin kurallara uyması kadar, araç kullanırken alkolden uzak durulması ve emniyet kemerinin takılması da kazaların önlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Tüm tedbirlere rağmen maalesef trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok insanımız hayatını kaybetmekte, sakatlanmakta ve bu kazalar neticesinde büyük ekonomik kayıplar yaşanmaktadır. Ülkemizde ağırlıklı olarak sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarının yaşanmaması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi bakımından trafik kurallarına uymak hayati önem taşımaktadır."

Belediye Başkanı Yüksel Çakır da, trafik kurallarının önemine değinerek,

"Bizlerde yerel yönetimler olarak yaya ve araç trafiğinin ahenkli bir şekilde işleyebilmesi adına ilgili kurumlarla beraber fiziksel düzenlemeleri birlikte yapıyoruz" dedi.

Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ise Erzincan merkezdeki araç sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Erzincan'da yıllık ortalama sürücü sayısındaki artışın yüzde 3, araç sayısındaki artışın yüzde 8, kaza sayısındaki artışın ise yüzde 2 civarında olduğunu anlatan Eleman, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak denetim hizmetlerinin yürütülmesinin yanı sıra trafikle ilgili mesleki anlamda bir duyarlılık kazandırılması için personelimize yönelik hizmet içi eğitim kapsamında ileri sürüş teknikleri gibi bazı kurslar verilmiş, bu kurslarımızdan 223 personelimiz yararlanmıştır" diye konuştu.

Vali Yenigün daha sonra yılın şoförü unvanı alan Erol Yorulmaz, Halil Meral ve Nejdet Öztoplu'ya plaket ve hediyelerini verdi.

Programda MOBESE'ye takılan kazalar da izletildi.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title