Haberler

Ermenilerce, Samanlıklarda Yakılarak ve Süngülenerek Katledilmişlerdi

Erzurum'un Ilıca İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtarılışının 89'uncu Yıldönümü Törenlerle Kutlanırken, Alaca Köyü'nde Ermeniler Tarafından Samanlıklarda Yakılarak ve Süngülenerek Katledilen Şehitler de Anıldı.

ERZURUM'un Ilıca İlçesi'nin düşman işgalinden kurtarılışının 89'uncu yıldönümü törenlerle kutlanırken, Alaca Köyü'nde Ermeniler tarafından samanlıklarda yakılarak ve süngülenerek katledilen şehitler de anıldı. Türkiye'ye işlemediği bir suç için bedel ödetilmeye çalışıldığını söyleyen Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdur Dernekleri Erzurum Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Çiğdem, ''Türk milletine karşı yürütülen alçak planının bir parçası olduğu görülen soykırım safsatasının karşısında birlik ve beraberliğimizi daha iyi muhafaza ederek ancak cevap verebiliriz'' dedi.

Alaca Köyü Şehitliği'nde bugün düzenlenen törene AKP Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Ilıca Kaymakamı Cihan Demirhan, Belediye Başkanı AKP'li İsmail Efe, Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Mahir Kıral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, belediye başkanları, öğrenciler ve köylüler katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve yapılan saygı atışının ardından bir konuşma yapan Alaca Köyü Muhtarı İshak Söylemez, Ermenilerin yalanlarla dolu sözde Ermeni soykırım iddialarını Avrupa'nın bazı ülkelerinde sürekli gündeme getirerek hain emellerine ulaşmak istediklerini öne sürdü.

Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdur Dernekleri Erzurum Federasyonu Başkanı Süleyman Çiğdem ise 89 yıl önce insanlık tarihinin belleğinden çıkmayan, utanç sayfalarından birisinin de Alaca Şehitliği'nde yatan insanlara uygulanan mezalimle yazıldığını söyledi. Hiçbir suçu ve günahı olmayan masum insanların Ermeni terör çetelerince acımasızca katledildiğini kaydeden Çiğdem şunları söyledi:

''Kalplerimizde ve vicdanlarımızda yaşattığımız, asla unutmayacağımız bu acının üstüne yetmezmiş gibi, bugün bir de işlemediğimiz bir suçun bedelini ödememiz istenmektedir. Bu haince uygulanan planın dışarıda olduğu kadar maalesef içerde de bir takım işbirlikçilerinin olduğu açıkça görülmektedir. Batı parlamentolarında ardı ardına çıkarılan sözde Ermeni soykırımının yapıldığını içeren siyasi kararlar ve bize dayatılan fikir özgürlüğü teraneleri bunun apaçık kanıtlarıdır. Lozan Antlaşması'nda Türk insanın böyle bir utanç sayfasının olmadığı ortadadır. Şan ve şerefle yazılmış bir tarihe asla böyle bir kara lekeyi süremezsiniz. Türk milletine karşı yürütülen alçak planının bir parçası olduğu görülen soykırım safsatasının karşısında birlik ve beraberliğimizi daha iyi muhafaza ederek ancak cevap verebiliriz.''

Törenden sonra şehitlikte dualar okundu.

Kerim BURUCU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title