Haberler

Ergenekon Sanık ve Avukatları 15 Dakika Daha Az Konuşacak

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi, sanık ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin kararını celse arasında açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin kararını celse arasında açıkladı. Aldıkları kararlara ilişkin tutanakları avukatlara dağıtan mahkeme heyeti, Birinci Ergenekon davasıyla birleştirilen Cumuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyası kapsamında tutuklu bulunan Fatih Derdiyok tahliye edilmesine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Fatih Derdiyok'un isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamı, delil durumu ve yattığı süre dikkate alınarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık Derdiyok hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Mahkeme heyeti, aralarında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Perinçek ve Veli Küçük'n de bulunduğu diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Birinci Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 26'ya düştü.

PERİNÇEK'İN AVUKATI 16 DURUŞMADAN MEN EDİLDİ

Tutuklu sanık İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey'in 7 Haziran'daki 149. ile 9 Eylül'deki 196. duruşmayı önemli ölçüde aksatacak ve mahkemenin saygınlığını, otoritesini zedeleyici sözler sarf edip davranışlar sergilediğini ifade etti. Mahkeme heyeti, bu tür eylem ve sözlerin duruşmayı önemli ölçüde aksatacağına kanaat getirildiğini kararında vurguladı. Özbey'in gelecek celselerden itibaren 16 duruşmadan men edilmesine karar veren mahkeme heyeti, bu kararın da İstanbul Baro Başkanlığı'na bildirilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, Avukat Özbey'in ayrıca 196. celsedeki sözleri ve davranışları nedeniyle de gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

TALEP GÜNLERİNDEKİ KONUŞMA SÜRESİ 15 DAKİKAYA İNDİ

Mahkeme Genelkurmay Başkanlığı'na müzekkere yazılmasına kararlaştırarak, 1990'lı yılldarda Erol Mütercimler tarafından gündeme getirilen, Can Dündar ve Celal Kazdağlı'nın yazdığı kitaba konu olan, Aydınlık dergisinin bazı sayılarında yer verilen vesair köşe yazarlarının yazılarında geçen askeriye içinde olduğu belirtilen "Ergenekon" adlı yapılanma hakkında bu yayınlardan ve tespitlerden dolayı gerek o tarihlerde gerekse daha sonra herhangi bir tahkikatın yapılıp yapılmadığının, yapılmışsa da sonucunun bildirilmesini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin'in 6 Ağustos, Özkan Kurt'un 9 Eylül ile Hikmet Çiçek'in avukatı Hikmet Fırat Aslan'ın da son duruşmada sarf ettiği sözleri nedeniyle gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca sanık ve avukatlara ayrılan talep günlerindeki konuşma süresini de 30 dakikadan 15 dakikaya indirdi.

SK - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title