Haberler

Ergenekon Sanığı Murathan'ın Çapraz Sorgusu Yapıldı

Birinci Ergenekon Davası'nda Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Birinci Ergenekon Davası'nda Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı. Davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilen sanık Murathan, "Sedat Peker ile Anadolu yakasında aynı semtte otururduk. Peker benden 6-7 yaş büyük. Benim çocukluğumu biliyor. Ağabey kardeş gibiyiz. Bana 'oğlum' diye de hitap eder. Peker ailemi de tanır" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 199. duruşmasına devam ediliyor. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Fikret Emek ve Ergün Poyraz katılmadı. Duruşmaya başka suçtan tutuklu Sedat Peker de hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı. Sanık Murathan sorular üzerine "Sedat Peker ile Anadolu yakasında aynı semtte otururduk. Peker benden 6-7 yaş büyük. Benim çocukluğumu biliyor. Ağabey kardeş gibiyiz. Bana 'oğlum' diye de hitap eder. Peker ailemi de tanır" dedi.

VELİ KÜÇÜK'Ü TANIRIM

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Murathan'a, tutuklu sanıklardan Veli Küçük'ü tanıyıp tanımadığını sordu. Sanık Murathan ise, Sedat Peker'e ait olan "ozturkler.com" adlı internet sitesinin açılışında tanıştığını söyledi. Veli Küçük ile daha sonra hiç görüşmediklerini, ancak telefonda bir iki defa konuştuklarını anlatan Murathan, "Veli Paşa ile samimiyet teşkil eden bir diyaloğumuz yok. Bayramlarda, kandillerde arayıp halini hatırını sorardım. Yaşı benden büyüktür. Tanıştığımızda da ben 19 yaşındaydım. Bu yaşlarda olsaydım belki paylaşacağım şeyler olabilirdi" diye konuştu.

"SEDAT PEKER HER ZAMAN BANA HARÇLIK VERİR"

Sanık Sedat Peker'in talimatıyla Veli Küçük'e şoför bulduğu ve ev kiraladığı iddialarına ilişkin ise Murathan, "Veli Küçük'e ev ve şoför bulunmasıyla ilgili bir yardımım olmadı. Söylenseydi de yapardım. Benim şoför yollalayım, parasını ödeyeyim diye birşeyim yok. Veli Küçük o zaman devletin paşalığını yapmış, saygınlığı olan bir insandı. Bu zamandaki gibi değildi" dedi.

Bu arada söz alan sanık Sedat Peker de, Veli Küçük emekli olduktan sonra, şoför bulunması ve kiralık ev aranması konusunu sadece Murathan'a söylemediğini ifade etti. Savcı Pekgüzel, Peker ile Murathan arasında geçen bir telefon konuşmasını okuyarak, Peker'in "Veli Paşa'nın üniversitesinde grup yapacağız. Ben sana harçlık vereceğim" dediğini söyledi. Savcı Pekgüzel, Peker size niye harçlık veriyordu. 'Grup olayı' nedir. 6 Şubat 2004'te ne toplantısı yapıldı. Sedat Peker Niye harçlık verdi" diye sordu. Murathan da, Veli Küçük'ün konferans verdiği üniversiteye, salon kalabalık olsun diye grup olarak gidelim anlamında Peker'in söylediğini ifade etti. Murathan, "Sedat Peker her zaman bana harçlık verir. Şimdi de istesem verir. Maddi durumu benden daha iyi" dedi.

MUZAFFER TEKİN'İ TANIRIM

Pekgüzel de, "Veli Küçük konferans veriyor. Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan'a ne oluyor da 40 tane adam toplatıyor. Normal mi sizce bu?" diye sordu. Sanık Murathan, "Tanıdığım insanları konferansa yönlendirdim ama harçlığı bunun için almadım. Peker'in spor hocalığını da yaptım. Veli Paşa'nın boş salonda konuşmaması için spor camiasından, mahalleden tanıdıklarımı yönlendirdim. Sayı da abarttılmıştır. 10 kişi gittiyse telefonda 40 demişimdir" dedi.

Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin'i de "ozturkler.com" sitesinin açılışında tanıştığını ifade eden Murathan, Tekin'in de Anadolu yakasında oturduğunu, sevilen ve sayılan bir insan olduğunu dile getirdi. Murathan, o dönemde 20 yaşlarında olduğunu, daha sonra yurt dışına gittiğini, Kelebek operasyonu davası nedeniyle cezaevinde girdiğini, bu dönemlerde Tekin ve Küçük ile görüşmediğini anlattı.

Duruşma sanık Murathan'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title