Haberler

Erfelek'te İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü Kutlandı

Erfelek ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kutlama programı düzenlendi.

Erfelek ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kutlama programı düzenlendi.

Erfelek Belediye Sinema ve Konferans Salonunda, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programda Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri şiir okudu, kurtuluş mücadelesini anlatan türküler seslendirdi ve oratoryo gösterisi yaptı.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Yiğit, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. İstiklal şairimizin (Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın) diye dua etmesi o günlerin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakarlıklar yaptığımızın bir göstergesidir" dedi.

Programda, İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında il ikincisi olan Yunus Emre İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Cansu Kuruel tarafından okunan İstiklal Marşı, salondakileri duygulandırdı.

Programa Kaymakam Gökay Özkan, Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Yakup Öztürk, Emniyet Amiri Murat Önder, Milli Eğitim şube müdürleri Turhan Yaşar, Süleyman Şahin ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Akif Ersoy Erfelek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title