Haberler

Ereğli'de Brucella Projesine 138 Üretici Katıldı

Konya'nın Ereğli ilçesinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardaki brucella hastalığının ekonomik kayıplarının önlenmesine yönelik eğitim projesi sona erdi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardaki brucella hastalığının ekonomik kayıplarının önlenmesine yönelik eğitim projesi sona erdi.

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardaki brucella hastalığının ekonomik kayıplarının önlenmesine yönelik eğitim projesi kapanış programı Ereğli Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, ilgililer ve üreticilerin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, projenin 4 aylık eğitim projesi olduğunu ve Sazgeçit kasabası, Kuzukuyusu, Taşbudak köyleri ile Kutören ve Belkaya kasabalarını kapsadığını, 138 üreticinin projeden faydalandığını kaydetti. Bu hastalığın önlenmesinde devlet tarafından hibe desteklerinin verildiğine de değinen Özgüven, bu hastalığın aşısını yaptırmayan üreticilerin desteklemelerden faydalanamayacağını da sözlerine ekledi.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı da, Ereğli'deki hayvancılık potansiyelinin gelişmişlik yapısı ile süt ve süt ürünlerinde Türkiye'de ilk 3 içerisinde yer aldığına dikkat çekerek, bu projedeki amacın üreticinin daha fazla gelir elde etmesi ve sektörün daha da gelişmesi olduğunun altını çizdi. Program, projeye katılan üreticilere sertifikalarının verilmesiyle son buldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Özgüven Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title