Haberler

Erdoğan: Millet Çarpık Fikirlere Prim Vermiyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bazı Çevrelerin, Milli Egemenliği ve Demokrasiyi Millete Çok Görüp, Demokrasi Dışı, Hukuk Dışı Örgütlenmelere Kalkıştıklarını Üzülerek Gözlemlediklerini İfade Ederek, 'Milli İradeye, Demokrasiye Yönelik Tehditlerin, Yine Bu Meclisin İçinden Kendisine Savunucu ve Avukat Bulabilmesi Son Derece Düşündürücü Bir Tablodur. Millet, Bu Tür Çarpık Fikirlere Prim Vermiyor' Diye Konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı çevrelerin, milli egemenliği ve demokrasiyi millete çok görüp, demokrasi dışı, hukuk dışı örgütlenmelere kalkıştıklarını üzülerek gözlemlediklerini ifade ederek, ''Milli iradeye, demokrasiye yönelik tehditlerin, yine bu Meclisin içinden kendisine savunucu ve avukat bulabilmesi son derece düşündürücü bir tablodur. Millet, bu tür çarpık fikirlere prim vermiyor'' diye konuştu.

Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle yaklaşık 2,5 ay aradan sonra toplanan partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, ''Bugün sahip olduğumuz modern, siyasi, hukuki kavram ve kurumların temelinde, milli egemenlik fikri vardır. Demokrasi, meşruiyetini milletten, toplumdan, halktan, hukuktan alan çağdaş bir yönetim sistemidir. Demokratik sistemlerde meşruiyetin yegane kaynağı millettir. Millet iradesinin tecelli ettiği yer ise hür bir ortamda gerçekleştirilmiş seçimler sonucunda oluşan Meclistir. Onun için çatısı altında bulunduğumuz bu yüce Meclis, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin kalbidir'' dedi.

Erdoğan, Ermenistan ile ilgili bazı temasların istismar vesilesi yapıldığını belirterek, ''AK Parti iktidarının Azerbaycan'a bakışı bellidir. Bunu istismar etmeye yeltenmek, 'buradan bir şeyler elde edebilir miyim' umudu içerisine girmek kadar çirkin, yakışıksız bir yaklaşım olmaz'' diye konuştu.

Türkiye'nin küresel krizi bugüne kadar gayet iyi yönettiğini belirten Erdoğan, rehavete düşmeden, gevşemeden, popülizme prim vermeden de bu sürecin devam edeceğini, kriz geride kaldığında istikrar içinde büyüyen ve gelişen ekonomik yapıyla Türkiye'nin yoluna devam edeceğini söyledi.

KKTC'de pazar günü gerçekleşen seçimlerin yavru vatan için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ''Adada çözümün sağlanmasına dönük Güney ve Kuzey Kıbrıs arasında devam eden sürece köstek olmasını değil, destek olmasını temenni ettiğimiz burada özellikle vurgulamak istiyorum. Kimse bunun üzerinden de bir spekülasyona girmesin. Başlayan süreç, aynen devam etmelidir. Biz orada KKTC Cumhurbaşkanı'nın elini zayıflatacak herhangi bir adımın hiçbir zaman yanında olmayız, bunu da açıkça söyleyeyim'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title