Haberler

Erdoğan: Eşlerine İhanet Edenleri Mağdur Göremeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Eşlerine İhanet Edenleri Biz Hiç Bir Zaman Bu Toplumun İçinde Kalkıp da Mağdur Olarak Göremeyiz, Mağdur Olarak da Kimseye Gösteremeyiz, Böyle Bir Gayretin İçinde Olamayız' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz, mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz, böyle bir gayretin içinde olamayız'' dedi.

Erdoğan, Yunanistan'a gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. Erdoğan, Baykal'ın istifa sürecinde görüntülerle ilgili bir talimat verip vermediği konusunda şunları söyledi;

"Ana muhalefetin içerisinde ne olur ne olmaz o beni ilgilendirmiyor, bizi ilgilendirmiyor. Fakat MİT ile ilgili bizim talimat verip vermediğimiz noktasında herhalde MİT'i ana muhalefet lideri yönetiyor. Öyle anlaşılıyor. Ne olup ne bittiğini de gayet iyi biliyor. Madem biliyor, 'bilgilerim var, belgelerim var' diyordu, bu bilgileri belgeleri niçin bugün kadar yargıya taşımadı?"

Erdoğan, Baykal ve Nesrin Baytok'un "böyle bir şey yapmadıklarını şimdiye kadar söylemediklerini" belirterek, "Kaldı ki biz bu işin içerisinde olmayacağımızı başından beri söyledik ama zorla bizi de bu işin içerisine sokma gayretine girdiler. Ve ister istemez kenarından köşesinden bizi de buna bulaştırıyorlar" dedi.

Türkiye'nin özellikle toplumsal ahlak değerlerinin erozyona uğratılma gayreti bulunduğunu ileri süren Erdoğan, şunları kaydetti;

"En büyük tehlike aslında buradadır. Yani, bu işleri meşru görme gayreti içerisinde olanlar var. En tehlikeli olan yan burasıdır.

Bu milleti ayakta tutan en önemli güç toplumsal ahlakımızdır. Bunun üzerinde spekülasyona girenler var. Ve bunun üzerinden mağdura oynayanlar var ve kusura bakmasınlar böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil ve bu tür rolü oynayanlar eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz, mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz, böyle bir gayretin içinde olamayız. Hangi tarafta olursa olsun, düşüncede olursa olsun, kim bunu yapıyorsa bir defa bunu nasıl olur da mağduriyet içerisine sokabiliriz? Bu, muhafazakar toplumun ahlak değerlerinde bir erozyon başlangıcıdır ki tehlike zaten buradadır, sıkıntı buradadır.'

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title