Haberler

Erdoğan'dan Tarihi Azınlık Özeleştirisi

Başbakan Erdoğan, Düzce'de Yaptığı Konuşmada Muhalefetin 'Mayınlı Arazilerin Temizlenerek İsrail'e Peşkeş Çekileceği' İddialarına Yanıt Verirken, Türkiye'de Yaşanan Azınlık Sorunlarını Hatırlattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Düzce İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada muhalefetin ’mayınlı arazilerin temizlenerek İsrail’e peşkeş çekileceği’ iddialarına yanıt verirken, Türkiye’de yaşanan azınlık sorunlarını hatırlattı.

Erdoğan’ın azınlık sorunları için sarf ettiği, "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" sözleri taşıdığı tarihi özeleştiri niteliğiyle dikkat çekti.

Yanlışı söyleyin

Bir yanlış varsa gelin önerinizi söyleyin. ’İstemezük’ demeyin. Türkiye için şu faydalı deyin. Maalesef bunu göstermediler, hep engellediler ve zaman kaybediyoruz. Suriye tarafı bunu yaptı, biz de yapalım istedik. Bunu yapmak suretiyle 210 bin dönüm organik tarım yapabileceğimiz alan kazanalım. Hemen yakıştırmalar başladı. ’Siz burayı İsrail’e, Yahudilere peşkeş çekeceksiniz’.

Faşizan yaklaşım

Biz ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa her şeyin tedbirini alırız. Bu ülkenin vatan toprakları üzerinde yatırım yapan küresel sermaye, ’şu dinden bu dinden geldi’ diye ’eyvah Türkiye elden gidiyor’ demek. Bu kadar kolay mı? Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi.

Biz de hata yaptık

Bu hatalara zaman zaman biz de düştük. Ama aklıselimle düşününce, başımızı iki elimizin arasında aldığımızda, hakikaten ne yanlışlar yapmışız diyorsunuz. Bu iddiaların içinde bulunanların hepsi, görüşmeyin dedikleri ülkelerle anlaşmalar yaptılar geçmişte. Bakarsınız ABD’ye buğz (nefret) eder, bakın geçmişte cemaziyelevvellerine bakın ’Amerika’yla nasıl bir araya geliriz’ diye hep bunun gayreti içine girmişlerdir. İsrail’e taan eder, (kötülemek) bakın dosyalarına İsrail’le ne tür anlaşmalar içinde olduklarını görürsünüz. Hele hele gelişen dünyada artık bu tür anlaşmaları, devletlerin birbiriyle yapmaması görüşmemesi mümkün mü?

Sizi terbiye eder

İnancına güvenmeyen bir ülke, inanç hürriyetinden bahsedemez. Eğer siz inancınıza güveniyorsanız rahat olun. Ama yok siz kendinize, düşüncenize, inancınıza güvenmiyorsanız ondan sonra ufacık bir topluluk bile sizi terbiye eder. Kusura bakmayın Türkiye Cumhuriyeti bu kadar cüce bir ülke değildir.

Para cıva gibidir

Paranın dini, milleti, ırkı olmaz. Ama ne yazık ki öyle olduğunu zannedenler var. Para cıva gibidir. Kendine uygun zemini nerde bulursa oraya doğru kaçar. Şimdi ülkemizde küresel sermaye yatırım yapmak istiyor. Bakıyorsunuz birileri çıkıyor, ’O Yahudi sermayesi olmaz’, Yok arkadaş gelip ülkemde yatırım yapacak. 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. İstemezük olmaz.

Yatırımını yapsın

Bu yatırımı yapınca burada İzak çalışmayacak ya Ahmet, ya Mehmet çalışacak. İşte işsizliği aşıyoruz. ’İstemezük.’ ’Bizim milletimizden değil siz bunu peşkeş çekiyorsunuz’. Çünkü o George. Bak kardeşim o George olsun, gelsin yatırımını yapsın. Burada fabrikayı kurduğu zaman buradan gitse fabrikayı alıp da mı gidecek? Kim yanında istihdam edilecek Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma’ya. Pazarı hazır burada ürettiğini de o pazara satacak.

Neşeli kongre

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Düzce 19 Temmuz Spor Salonu’nda yapılan 3. Olağan İl Kongresi’nde delegelere kırmızı karanfiller dağıttı. Erdoğan, bir süre yanına oturan Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile de sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title