Haberler

Muhammed Ali'nin Cenazesinde Erdoğan'a Büyük Saygısızlık! Programını Yarıda Kesti

Güncelleme:

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde Erdoğan, Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istedi, izin verilmedi. Görmez'in de Kur'an okuma isteği reddedilince program yarıda kesildi.

Boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı.

KABE ÖRTÜSÜNÜ TABUTUN ÜZERİNE KOYMAK İSTEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan, Ahıska Türkleri'nin verdiği iftar yemeğinden sonra Türkiye'ye dönme kararı aldı. Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

GÖRMEZ'İN KUR'AN OKUMA İSTEĞİ REDDEDİLDİ

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

KORUMALAR ARASINDA TARTIŞMA

Bu arada, cenaze namazı sırasında Amerikalı ve Türk korumalar arasında hafif bir sürtüşme yaşandı.

"ESED 600 BİN VATANDAŞINI ÖLDÜRMÜŞ BİR KATİL"

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Erdoğan, "Tüm insanlığın aslında Esed'i dışlamasının gereğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, onun katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum." dedi.

"Esed bir katildir. 600 bin vatandaşını şu ana kadar öldürmüş bir katildir." diyen Erdoğan, "12 milyon vatandaşının kendi vatanlarından ayrı kaldığı bir ülkenin şu anda adeta işgalcisidir. Devlet terörü estiren birisidir." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN ABD'DEN AYRILDI

ABD'nin Louisville kentine, Muhammed Ali için düzenlenen cenaze merasimine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile Türkiye'ye hareket etti.

Solunum yetmezliği nedeniyle 3 Haziran'da hayatını kaybeden yüz yılın en büyük sporcularından Muhammed Ali'nin Louisville'de bulunan Freedom Hall'de düzenlene cenaze töreni ve ardından kılınan cenaze namazına iştirak eden Erdoğan'ı Louisville Bölgesel Havaalanı'ndan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve beraberindeki heyet uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer heyet üyeleri de ABD'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muhammed Ali Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Misafir Mobil-IOS:

Yenimi biliyosunuz Bunu

0
0
yanıtYanıtla
MegawoltMobil-IOS:

Asıl onun oraya gitmesi bence Muhammed Ali ye saygısızlık. Hele hele m.görmez in gitmesi tam bir saygısızlık.

0
0
yanıtYanıtla
Rahmet BELEKMobil-IOS:

Rabbim abd'yi feth edip her şehrine kabe örtüsünden bir parça ve her sokağında da Kuran okumayı nasip etsin..

0
0
yanıtYanıtla
HABER 25.Mobil-IOS:

O ra sı abd yürü taş arabası şovu geri tepti çok komıksın yahu

0
0
yanıtYanıtla
rezil olmak nedir?Mobil-IOS:

şuraya bak! devletin parasıyla nere gidiyorsun ne için harcıyorsun? orda ne işin var? koskoca TC nin CB lik makamında oturan şahsin orda ne işi var??yanina tornu almış,damatı almış, diyanet başkanının ne işi var orda? neden kuran okutsunlar ? başka çoluk cocukta orda ı? alışverişte falan mı? yoksa evdelermi?

0
0
yanıtYanıtla
ŞırnaklıMobil-IOS:

Erdoğan adammı ki saygı duysun lar

0
0
yanıtYanıtla
UlaşMobil-IOS:

Hani nerde bahsettiğiniz görüntü gerizekalılar hep böyle yapıyosunuz

0
0
yanıtYanıtla
Lale DevriMobil-IOS:

Orası Türkiye değil paşalarım. Böyle arkanıza bakmadan dönersiniz memlekete....!!!

0
0
yanıtYanıtla
MehmetMobil-IOS:

Kabe'nin örtüsünün ölüye hiç bir faydası yok ancak allah tan korkup emir yasaklarına uymuşsa

0
0
yanıtYanıtla
rifki SENTIKARMobil-IOS:

TAYYIP KARDESE YUZ VERMEMISLER GAAALIBA.ANLASILAN KIMSE KENDINI TAKMAYINCA FENA BOZULMUS TAAAYYYIP.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title