Haberler

Erdoğan'a Başkanlık Pankartı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuvay'i Milliye meydanında halka hitap etmesinin ardından yine toplu açılış gerçekleştirmek için Bigadiç İlçesi'ne karayoluyla geçti.

Erdoğan'a BAŞKANLIK PANKARTI (3)

'KERVAN YÜRÜYOR BE'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuvay'i Milliye meydanında halka hitap etmesinin ardından yine toplu açılış gerçekleştirmek için Bigadiç İlçesi'ne karayoluyla geçti.

İlçe meydanında toplanan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Bigadiçlilere seslenen ve yanına gelen çocukları da öperek ilgi gösteren Başbakan Erdoğan, kente yönelik yatırım ve hizmetleri anlattı. Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin en önemli yeraltı zenginliklerinden biri olan bor madeninin Balıkesir için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Stratejik bir maden olarak dünyada görülür. Bunun yüzde 72'si bu topraklarda. Belki birilerinin petrolü var ama bizim de bor madenimiz, termalimiz, genç insanımız var. Sadece Balıkesir'de borla ilgili 115 milyon TL yatırım yaptık. Şimdi bunun meyvelerini almaya başladık. ETİ madeninin kent ekonomisine katkısı, 2012 yılında 100 milyon TL. Bor üretiminde ciro 3, kar ise 26 kat arttı. Hortumları kestik. Geçmişte hortumcular iş başındaydı. Hortumcular iş başında olduğu için buradan kent merkezine yol yoktu. Şimdi çifte yol yapılıyor. Hortumları keserseniz her şey olur. Bor zenginliğimizi değerlendirmeye yönelik tesisimizi de bugün açıyoruz. Balıkesirli kardeşlerimiz için yeni bir ekmek kapısını açıyoruz. Sizlerin hayır duasına ihtiyacımız var. Dua gibi, 'eller karıncalanmış yıldızlar avuçta, gök parçalanmış.' İşte mesele bu, dua bekliyoruz. Şu terör meselesini de çözelim, kardeşliğimizi yükseltelim. Kardeş olarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

"Kuzey de güney de aynı. Çünkü hak hakikat dört mevsimde değişmez, aynıdır. Gece gündüz farklı olmaz. O her yerde, her zeminde aynıdır. Biz etnik, dinsel, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Neden biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkeziyle biriz. Bizde ayrım yok. 81 vilayette tüm insanları kucaklıyoruz. Tüm insanlara eşit mesafedeyiz. İster simsiyah, bembeyaz olsun Allah için severiz, ayırt edemeyiz. Toplu açılışların yanında çözüm sürecine odaklandık. Bu terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz samimi istiyoruz. Bizim yolculuğumuzda çoğu gitti azı kaldı. Bu millet tarihte olduğu gibi anlı şanlı yerini yeniden kazanacak. Biz birilerinin hayal edemediğini hayata geçiriyoruz farkımız bu. Balıkesir Havalimanı'nı yenileyip vatandaşımızın hizmetine açacağız. Şehir hastanesiyle ilgili ise proje safhasını açtık. Önümüzdeki hafta yapılacak ihalenin ardından şehir hastanemizi başlatacağız. Bu hastanelerde tıpta en ileri teknoloji var. Artık kapı kapı eczane dolaşmak yok. Çünkü biz Kanunilerin torunuyuz. Kanuni de, sağlıklı bir nefesi devleti feda etmeye bedel düşünen bir zihniyet var. O ancak bizim liderimiz olur. Bizim medeniyetimiz de var. Bizim araçla aracılara ihtiyacımız yok. Medya üzerinden dedikodu, söylenti üzerinden irtibat kuran bir hükümet değiliz. Başlıklara inanmayın. Ana, yavru muhalefet çıkar bir şey söyler. Kötü söz sahibine aittir bizim şiarımızda. Ama biz işimize bakıyor yolumuza devam ediyoruz. Kervan yürüyor be. Sizin desteğiniz hayır duanızla bugünlere geldik. Milletimizin çizdiği bu rotada ilerlemeye, değerlerimizi çiğnemeden ülkemizi büyüteceğiz."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından toplam 45 milyon TL'ye mal olan Bigadiç Anadolu Lisesi, Bigadiç Atatürk İlköğretim Okulu, Bigadiç Anaokulu, Çayüstü Köprüsü, Bor İşletmeleri Öğütme Tesisi'nin toplu açılışını gerçekleştirip kurdelasını kesti.

DHA(İÖ/AAA) - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir Bigadiç Politika Güncel Haberler

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title