Haberler

Erdoğan: "36 Etnik Unsurun Hepsi Birdir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 36 Etnik Unsurun Bulunduğunu Belirterek, 'Bu Etnik Unsurun Hepsi Birdir, Beraberdir, Bütündür. Bunun da Şemsiyesi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığıdır' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 36 etnik unsurun bulunduğunu belirterek, ''Bu etnik unsurun hepsi birdir, beraberdir, bütündür. Bunun da şemsiyesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır'' dedi.

Erdoğan, Bayrampaşa'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek, burada çevik kuvvet polisleriyle bayramlaştı ve birlikte öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, güvenlik güçlerinin, askeriyle polisiyle Türkiye'nin içerde ve dışarıda teminatı olduğunu, yaptıkları mücadelenin her türlü takdirin üstünde bulunduğunu söyledi.

Bu konuda kimsenin spekülasyon yapma hakkının bulunmadığını, güvenlik güçlerinin vatandaşın gönlünde en kutsal yerini koruyacağını dile getiren Erdoğan, ''Özellikle son 30 yılda ülkemizin en önemli sıkıntısı terördür. Bu 30 yıl içinde terör bizden 40 bine yakın kurban aldı. Bu bizim en önemli sancımız'' dedi.

Erdoğan, Türkiye üzerinde yapılan spekülasyonların moral değerler üzerinde negatif gelişmelere neden olmaması gerektiğini kaydederek, ''Er veya geç biz bu işi çözeceğiz. Yeter ki birbirimize güvenelim'' dedi.

Erdoğan, hep barış özlemi içinde olmak gerektiğini, barış egemen kılındığı gün, Türkiye'nin huzurlu bir toplum haline geleceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bu ülkede 36 etnik unsur var. Bu etnik unsurun, hepsi birdir, beraberdir, bütündür. Bunun da şemsiyesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bu vatandaşlık bilincinde el ele olacağız. Diğerleri bizim zenginliğimizdir. Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Boşnağı ile Arnavutu ile hepsi bunlar zenginliktir. Bundan kimse gücenmemeli, gocunmamalıdır. Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımızdır. Bundan kimse gocunmasın, aksine iftihar etsin. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olmak bir mensubiyet duygusudur. Bu duygunun hazzına hepimiz varmalıyız, hepimiz buna ulaşmalıyız. Zaten buna ulaştığımız anda herhangi bir sıkıntı kalmıyor, hepsini aşmış oluyoruz. Bunu bir yerlere saptırma gayreti içinde olanlar da bilsinler ki hem Anayasa ile ters düşerler, hem bu ülkenin geleceği ile ters düşerler, hem bu ülkede ayrımcılık yaparlar. Bu ayrımcılığa da hiç kimse girmesin.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title