Haberler

Erdemli'de Üç Beldenin İlçe Olması İçin Çalışma Başlatıldı

Erdemli ilçesine bağlı Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli belediye başkanları, "Elvanlı" adı altında ilçe olmak için çalışma başlattıklarını açıkladılar.

Erdemli ilçesine bağlı Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli belediye başkanları, "Elvanlı" adı altında ilçe olmak için çalışma başlattıklarını açıkladılar.

Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin ile Çeşmeli Belediye Başkanı Halil İbrahim Dur, Tömük Enerji Otel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkanlar adına açıklamada bulunan Kargıpınarı Belediye Başkanı Şahin, ilçe olma konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a, Mersin Valiliği'ne, Erdemli Kaymakamlığı'na, CHP ve MHP Mersin milletvekillerine de bilgi verdiklerini kaydetti.

Başlattıkları ortak çalışmadan ümitli olduklarını ifade eden Şahin, "Biz yaptığımız çalışmalarla yeni bir ilçe olma ihtiyacının doğduğunu halkımıza da duyurduk ve insanlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Bu konuda çıkış noktamızı şöyle bir incelediğimizde, Tarsus'tan Çeşmeli sınırına kadar 50 kilometrede 5 tane ilçe bulunuyor" dedi.

Şahin, büyükşehir yasasında büyük değişiklikler yapıldığına dikkati çekerek, daha önce pilot uygulaması yapılan İstanbul, Kocaeli ilinde il sınırlarının büyükşehir sınırları ilan edildiği gibi Mersin'in de büyükşehir sınırlarının il sınırlarına kadar genişletileceğini ifade etti.

Bu çalışma esnasında büyükşehir kurulurken Davultepe, Tece, Kuyuluk ve Mezitli beldeleri birleştirilerek Mezitli adı altında yeni bir merkez ilçe oluşturulduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Mersin'in il sınırları ilan edilirken, bizler de birçok çalışma yaptık. Bu kanun kapsamında sosyal, ekonomik ve coğrafi işlemler yaparak üç beldemizin ve kuzeyimizde 14 köyümüzün sorunlarının ve yaşam tarzlarının, ekonomik ve doğal kaynaklarının bir olduğunu belirledik. Halkımızla yapılan değerlendirmeler sonunda ortak ilçe olma adına hareket ettik. Üç belde belediyesi meclis toplantısında ve 14 köy muhtarımız, ihtiyar heyetleri ile yaptıkları toplantılarla köy karar defterine ilçe olma kararını alarak destek verdiler ve bu çalışmayı başlattık."

"Tarsus'tan Çeşmeli'ye kadar 5 ilçe olduğuna göre, Çeşmeli'den Kızkalesi'ne kadar yaklaşık 40 kilometrelik bir şeritte, bir ilçenin olmasının yanlış olacağını düşünmekteyiz" diyen Şahin, Erdemli Belediyesinin mevcut haliyle diğer beldelere de gerçek manada hizmet vereceğinden emin olmadıklarını söyledi.

Şahin, Erdemli Belediyesi'nin çok miktarda borcu olduğunu iddia ederek,

"Tömük, Çeşmeli ve Kargıpınarı belediyelerinin ise hiç borcu yok. Eğer, üç belde ilçe olmaz da Erdemli'ye dahil olursa o zaman bu beldeler yıllarca merkez belediyenin borcunu ödeyecek, bölge de yeterli hizmeti alamayacak" diye konuştu.

Tömük, Çeşmeli ve Kargıpınarı beldelerinin toplam nüfusunun mevcut haliyle 37 bin olduğunu anlatan Şahin, 2023 yılında ise 130 bin nüfusa ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti.

İlçenin isminin "Elvanlı" olarak düşünüldüğünü açıklayan Şahin, kabul görmesi durumunda Kargıpınarı beldesindeki 350 dekar alan ile Tömük beldesindeki 120 dekar alana yüksekokul kurulması için çalışma başlatılacağını dile getirdi.

Yeni ilçe kurulması konusunda kesinlikle Erdemli ilçesi ile zıtlaşmalara ve kısır çekişmelere girmek istemediklerine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Nasıl ki geçmişte sosyal şartlar oluştu da 1954 yılında Erdemli ilçesi kuruldu ise, şimdi de, Elvanlı ilçesinin kurulmasına mani olmadığını düşünmekteyiz. Biz başkanlık yapmasak da olur. Burada önemli olan beldelerimizin geleceğidir. Bizler ilçe olduğumuz takdirde daha iyi hizmet alacağımıza inanıyoruz çünkü bölgemiz her türlü gelişime hazır" diye konuştu.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Edibe Şahin Kargıpınarı Çeşmeli Tömük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title