Haberler

Erciş'te Bayramlaşma İki Ayrı Yerde Yapıldı

Van'ın Erciş İlçesinde Ramazan Bayramı Resmi Kutlamaları Alışılmışın Dışında İki Ayrı Noktada Gerçekleştirildi.

Van'ın Erciş ilçesinde Ramazan Bayramı resmi kutlamaları alışılmışın dışında iki ayrı noktada gerçekleştirildi.

İlk kutlama Erciş Öğretmen Evi'nde gerçekleşti. Kaymakam Kurtoğlu, bayramların birlik beraberlik, sevgi ve kardeşliğin göstergesi olduğunu belirterek, "Kırgınlık, dargınlıkların, kavganın son bulduğu uzaktaki akrabaların, yakın komşuların birbirleriyle görüştüğü bayramlaştığı önemli bir gündür. Bu vesile ile ilçe halkının ve tüm ulusumuzun bayramını içtenlikle kutluyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun ise birliğin, beraberliğin, zirvede olduğu bir günde ilçe halkı ile bir arada bayram geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Kendi açımdan bir tespit yapmak gerekirse şahsen bu bayramı biraz buruk kutluyorum. Ülkece buruk kutluyoruz. Sevincimize, coşkumuza, birlik ve beraberliğimize helal getirecek bir takım hain oyunların yaşandığı son günlerde bayramın da eski tadında olmadığı belirtmek istiyorum. Bir ay içersinde 15 vatan evladının hunharca, alçakça ve kalleşçe şehit edilmesinin ardından, bir bayram nasıl kutlanabilir". İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı kutlama törenine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Çelebibağı Beldi Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, kamu kurum amirleri, bazı oda ve sivil toplum örgüt başkanları, AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin, AK Parti ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan ilçede 50 yıldır gelenek haline getirilen belediye hizmet binasında gerçekleşen bayramlaşmaya alışık olan vatandaşlar, meclis salonunda bir araya geldi. Yaklaşık bin 500 kişinin katılığı bayramlaşma törenine gelen Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Çiftçi, "Sayın kaymakamımızın almış olduğu karara saygılıyız. Takdir kendilerinindir. Bana ilettiği kadarıyla geçmiş bayram törenlerinde bazı kesimlerin belediyedeki bayramlaşmadan rahatsız olduğudur. Bizler geçmiş yıllarda olduğu gibi yine halkımızla birlikte nice bayramları hep birlikte kardeşlik duyguları içersinde idrak edeceğiz" dedi.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve beraberindeki heyet belediyede düzenlenen bayramlaşma töreninin bir bölümüne iştirak ederek vatandaşların bayramlarını kutladı.

(NÇ-AKK-Y)

12.10.2007 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title