Haberler

Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali

Her yıl ağustos ayının son haftasında yapılan Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali bu yıl da yoğun katılım ve coşku ile gerçekleşti.

Her yıl ağustos ayının son haftasında yapılan Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali bu yıl da yoğun katılım ve coşku ile gerçekleşti.

Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali'ne çevre il, ilçe, belde, köy ve yurdun çeşitli yörelerinden ve İstanbul'dan gelen yaklaşık beş bin kişi katıldı. Etkinliklerde tüm sanatçıların ve konuşmacıların ülkenin birlik ve beraberliğine kardeşliğine dikkat çekmeleri izleyiciler ve misafirler tarafından uzun süre alkışlandı.

Keçeci Baba Kültür Festivali'ne sanatçılar Mehmet Özcan, Serap Özcan, Ayşegül Pınar, Sevgi Arslan, Aşık Ereni, Cemal Hakiroğlu, Ali Rıza Tepe, Hüseyin Ceylan ve Muzaffer Eraslan, İstanbul Yenisu S.Y.D.D Semah Grubu ve Kuytu Köyü Semah Grubu katıldılar. Etkinliklerde izleyiciler bazen duygu dolu anlar, bazen de eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Etkinlikler ile ilgili konuşan Keçeci Köyü Muhtarı Salih Bolat, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali bu yıl her zamankinden daha yoğun ve coşkulu geçti. Bizim bu etkinliklerimizde ki amacımız hem hemşerilerimiz ile bir araya gelmek hem de Keçeci Babanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu milletimize hatta tüm insanlığa anlatmaktır" dedi.

Etkinliklere katılan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise, "Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali'ne her yıl düzenli olarak katılıyorum. Horasan'dan Anadolu'ya gelen Hak dostlarından olan Keçeci Baba ruhunu anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya çalışma adına yapılan etkinlikler gerçekten çok güzel ve duygusal bir ortamda gerçekleşmektedir. Etkinlikleri büyük fedakarlık örneği göstererek her yıl düzenleyen Başta Keçeci Köyü Muhtarımız Salih Bolat'a, Keçecili hemşerilerime ve etkinliklere destek olan tüm dernek ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etkinlikler Keçeci Baba kurban aşının misafirlere ikramı ile son buldu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özcan İstanbul Erbaa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title