Haberler

"Engelsiz Bir Niğde İçin Çalışıyoruz"

Güncelleme:

Engelliler Haftası'nda konuşan Belediye Başkanı Akdoğan: "Engelsiz bir Niğde için çalışıyoruz"

Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şubesi tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen programa Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Engellilerin haftasını kutlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "Toplumumuzun yüzde 10'unu aşkın bir sayıda engellimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla onlarda bu toplumun bir parçası. Yarınımızın ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Onun için engelsiz bir dünya engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir Niğde meydana getirmek için üzerimize düşeni yapmalıyız ve biz bunu yapıyoruz. Tabii ki eksiklerimiz vardır, ama dünden bugün çok daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Örneğin Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi olarak da dün ile bugünü mukayese ettiğimizde çok daha iyi noktadayız.

İstendiği zaman her şeyin mümkün olduğunu hep beraber görüyoruz. Bundan 10 yıl önce engelsiz olan vatandaşlarımız engellilerin beklide hiç farkında değildi. Bakın 10 yıl sürede ne kadar yol kat edildi. Bir defa en başta özürlü olmayan herkes bu işin farkında ve önemi bilinci içerisinde. Bu bakımdan düşündüğümüz zaman bizde Niğde Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Derneğimizin bizden bugüne kadar yaptığı taleplerin tamamını yerine getirdik. Sayın Valimize bu bağlamda teşekkür etmek istiyorum. Bir dernek binasının sakatlar derneğine kazandırılmasına vesile oldu. İl Özel İdaresi'ne ait bir binayı Sayın Valimiz ve İl Genel Meclis Başkanlığımız Sakatlar Derneği'ne tahsis etti. Bizde bu binanın bakımını, onarımını ve restorasyonunu sağlayarak hepimize yakışır bir dernek binası meydana getirmiş olduk. Bunun yanı sıra derneğimizin bizden yaptığı talepler doğrultusunda bu yıl 5 adet akülü tekerlekli sandalye alımını belediye olarak gerçekleştirdik" dedi.

Sakatlar Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan; "10-16 Mayıs tarihleri arası Dünya Engelliler Haftası'dır. Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Bizlerde Sakatlar Derneği ve Beyazay Derneği olarak özürlülere yönelik toplumsal bilincin gelişmesine katkıda bulunur düşüncesiyle üyelerimizin oluşturduğu bir müzik topluluğu ile bu haftayı anmak ve engelli kardeşlerimizin de her alanda başarılı olabileceğini göstermek istedik. Bilindiğiniz üzere geçen yıl üyelerimizin yazıp oynadığı bir tiyatro oyunu ile bu haftayı anmıştık. Bütün ülkelerde olduğu gibi engelliler yasalarla da korunur. Tüm bunların ötesinde Niğde'deki yönetici, siyasetçi, iş adamları, esnaflarımızdan ve halkımızdan gördüğümüz ilgi ve destek inanın ki yasalarında üstündedir. Bu nedenle herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Program sonunda Türkiye Sakatlar Derneği ve Beyazay Derneği Niğde Şubesine katkılarından dolayı Niğde Valisi Alim Barut'a, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'ye, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit'e ve Niğde Polis Meslek Okulu Müdürlüğüne teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engelliler Haftası Faruk Akdoğan Niğde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title