Haberler

Engellerini Spor ile Aşıyorlar

Vali Enver Salihoğlu'nun Talimatıyla Geçen Yıl Başlatılan 'Engel Bizde Değil Bize Destek Olmayanlarda' Projesinin Kent Merkezinden Sonra İlçelerde de Uygulanmaya Başladığı Bildirildi

Gümüşhane'de Vali Enver Salihoğlu'nun talimatıyla geçen yıl başlatılan 'Engel Bizde Değil Bize Destek Olmayanlarda' projesinin kent merkezinden sonra ilçelerde de uygulanmaya başladığı bildirildi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürü Vekili Burhanettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ortaklaşa sürdürdüğü 'Engel Bizde Değil Bize Destek Olmayanlarda' projesi kapsamında 70 çocuğa eğitim verildiğini belirtti.

Kaya, çocukların, iki uzman antrenör eşliğinde engel durumlarına göre sportif eğitim aldıklarını belirterek, voleybol, masa tenisi, basketbol, jimnastik gibi spor dallarında eğitim verildiğini bildirdi. Kent merkezinde 70 engelli çocuk bulunduğunu, bunların yaklaşık 60'ının eğitim sonucunda spora karşı büyük ilgi göstermeye başladığını anlatan Kaya, 'Onlar da çok mutlu, bizler de çok mutluyuz' dedi.

Kent merkezinden sonra Kelkit ve Torul ilçelerini de proje kapsamına aldıklarını kaydeden Kaya, 'Kelkit ilçemizde aynı uzmanlarımız haftada iki gün engelli 25 çocuğumuza eğitim veriyorlar. Torul ilçemizde de tespit edilen 25 kadar engelli çocuğumuza, gelecek aydan itibaren haftada bir gün eğitim vermeye başlayacağız. Engelli çocukların sorunu sadece ailelerin sorunu değil, bizlerin de sorunudur. Onların da diğer sağlıklı yurttaşlarımız gibi eğitim alma hakları var. Bizler de bunu yapıyoruz' diye konuştu.

Kaya, verilen eğitimin aileleri de mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi:

'Eğitimle birlikte engelli çocukların gizli kalmış yönleri ortaya çıktıkça bunu ailelerle paylaşarak birlikte çözüm üretiyoruz. 'Engel Bizde Değil Bize Destek Olmayanlarda' projemiz amacına ulaşmış bulunmaktadır. Bu projeyi Valimizin talimatları ile devam ettirip sürdürülebilirlik kazandıracağız. Verilen eğitimle engelli çocuklarımız artık her türlü engeli aştığı gibi çok da mutlu oluyorlar. Onlar spor salonumuzu bir ev, antrenörlerimizi de anne baba gibi görüyorlar. Adeta bir aile mutluluğu yaşıyoruz.'

Engelli çocuğu Oğuz ile birlikte Aydın Doğan Spor Salonu'na gelerek verilen eğitimi izleyen anne Zeynep Akpınar ise eğitimin çok yararlı olduğunu belirterek, 'Çocuğum aldığı eğitim sonrası çok değişti. Evdeki hareketleri daha da olumlu olmaya başladı. Böyle bir eğitim imkanını tanıyanlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.

(ÖZ-AK-ARD) - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title