Haberler

Emniyet Müdürlüğünden 'Umut Yıldızı' Projesi

'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi'

Van Emniyet Müdürlüğü, 'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' kapsamında, daha önce suça karışmış 17 gencin meslek sahibi olması için İş-Kur Müdürlüğü bünyesinde kurs açılmasını sağladı. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) uzmanlarının da yardımıyla daha önce çeşitli suçlara karışan 17 genci belirleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kişilerin meslek sahibi olması için çalışma başlattı. İş-Kur İl Müdürlüğüne müracaat ederek, 'doğalgaz iç tesisatçılığı' kursunun açılmasını sağlayan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri bu gençleri kursa yönlendirdi.

Van Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (VESOB) salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, gençlerin bir milletin, toplumun ve geleceğinin teminatı olduğunu söyledi.

Çocukların topluma faydalı, donanımlı bireyler olarak yetişmesi, olumsuz şartlardan korunması, yaşamlarının güven altına alınmasının, sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu belirten Falakalı, şöyle konuştu:

'Emniyet teşkilatı olarak biz asayişin temini, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla 24 saat kesintisiz görev yapmaktayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan korunması, kendilerini suça teşvik eden kişi ve örgütlerin faaliyetlerinin engellenmesi, başlıca görevlerimizdendir. Biliyoruz ki çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü olumsuz şartlardan korumak, sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmanın başlıca esaslarındandır. Gençlerimizin topluma ve kendilerine faydalı bireyler olarak yetişmesi için İçişleri Bakanlığımızın koordinesiyle başlatılan, 'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi' kapsamında ilimizde de İş-Kur'un desteğiyle, 16-18 yaş arası 17 çocuğumuza, 5 ay süreyle Doğalgaz İç Tesisatçılığı kursu verilecektir.'

Gençlerin, Van Teknik ve Endüstrü Meslek Lisesinde verilecek kursu, en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını bildiren Falakalı, bu gençlerin kurs sonunda istihdam edilmesi için sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarına önemli görev düştüğünü kaydetti.

Bu tür projelerin, gençlerin meslek sahibi olması, kötü alışkanlıklardan ve yasa dışı faaliyetlerden uzak kalması açısından önemli olduğunu ifade eden Falakalı, 'Gençlerimizin herhangi bir iş, geçimlerini sağlayacak bir mesleğe ya da bir sanata sahip olduğunda, sokaktaki yasa dışı, yıkıcı faaliyetlerden de uzak kaldığını bizzat görmekteyiz' dedi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İş-Kur İl Müdürü Abdulkerim Arvas, VESOB Başkanı Faruk Alpaslan ile kursiyerler katıldı. (STK-RİN-EAY) - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title