Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Çalıştayı

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim çalıştayında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, koruma işinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Bazen belli bir kesimi temsil eden kişilerin suikastlara"...

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim çalıştayında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, koruma işinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Bazen belli bir kesimi temsil eden kişilerin suikastlara kurban gittiği zaman devlete, hükümete ve belli bir sosyal kesime projeksiyon tutularak suçlu ilan ediliyor. Geçmişte bunlar Danıştay saldırısı ve Uğur Mumcu suikastları ile yaşandı" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından koruma hizmetlerinde uluslararası standartları sağlamak, çalışmaların etkin ve verimli yürütülmesi konusunda proje ile çözüm önerileri üretmek, birimler arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla farklı konularda gerçekleştirilen eğitim çalıştayları toplantısı Afyonkarahisar'da başladı. Bir otelde yapılan İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Semineri ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural, 11-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek çalıştaylarda, şiddet gören kadınların, aile bireylerinin korunmasında karar alma süreci ile koruma şekli ve koruma uygulamalarının nasıl yürütüleceği konularının görüşüleceğini kaydetti. Vural, "Büyükelçilikler, konsolosluklar ve yabancı temsilciliklerin korunması, Bakanlığın bu çerçevede hazırladığı usul ve yöntemler bu seminerde görüşülecek" dedi.

KORUMA İŞİ ÇOK ÖNEMLİ

Seminerde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise koruma işinin çok önemli ve koruma biriminin Emniyet Genel Müdürlüğü içerisindeki en önemli işlerden birisi olduğunu belirti. Bazen bir ülkede, bir insana düzenlenen suikastın o ülkede rejim değişikliğine yol açtığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de de bazen memleketi istikrarsızlaştırmak için, memleketimizi ve devletimizi bir vücut gibi kabul etmek istersek vücutta da mikrop var kanser hücreleri o vücudu kemirip yok etmek istiyor. Buna bazen menfaatlerini katıp ülkemizi istikrarsızlaştırmak, ekonomik açıdan sıkıntılarla boğuşmasını isteyen ve medet uman dış güçler içimizi karıştırabiliyor. Bazen 'Ben en doğrusunu biliyor ve memlekete zorla bunu dikta ettirmeye çalışıyorum' diyenler içimizi karıştırabiliyor. Samsun'da bir muhalefet lideri yumruk yemişti, oranın önce emniyet müdürü daha sonra valisi gitti. Kayseri'de Bakanımız yumruk yedi orada da bir takım sıkıntılar yaşandı. Bunlar en basit olaylar. Bu açıdan, yetenekli, kaliteli, bilgili ve deneyimleri iyi olan arkadaşların buralarda görev yapması memleketimizin geleceği açısından önemli."

BAZEN SUİKASTLERDE REJİM TARTIŞILIR HALE GELİYOR

Toplumda bazı dönemlerde çevresi iyi olan ve belli bir kesimi temsil eden kişilerin suikastlara kurban gittiği zaman devlete, hükümete ve belli bir sosyal kesimi projeksiyon tutularak, bunlar suçludur diye ilan edildiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Bu tür işler çoğaldıkça rejim artık tartışılır hale geliyor. Böyle derin güçler göreve davet edilmiş sayarak, milletin ensesinde boza pişirmek için fırsat kolluyorlar. Geçmişte buna benzer şeyler oldu. Danıştay saldırısı, Uğur Mumcu gibi popüler şahıslara, Hablemitoğlu'na düzenlenen saldırılar. Kimin ne yaptığı ne ettiği belli değil ama sonuçta belli insanlar bu işten suçlandı, hiç alakası olmadığı sonunda ortaya çıksa bile. Bundan bazıları kendince vazife çıkardı" diye konuştu.

Bugün gerçekleştirilen seminere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Okçin Akşit, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural ve 81 ilin koruma daire şube müdürleri katıldı. 11-15 Mart tarihleri arasında devam edecek programda, ayrıca "Koruma Şube Müdürlükleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği" ile "Eğitim Hizmetlerinde Güncelleme ve Uzmanlaşma Etkinliği" çalıştaylarının da düzenleneceği bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Uğur Mumcu Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title