Haberler

Emir Koop 22 Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Bursa Emir Koop 22. Olağan Genel Kurulu Yapıldı.

Bursa Emir Koop 22. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel kurul toplantısına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, 4.5 yılda Türkiye'de bir çok değişikliklere imza attıklarını, bir çok yasal ve yapısal değişikliklerin gerekli olduğunu söyledi.

Bin kişinin de bir kişinin de problemlerini aynı gördüklerini ifade eden Faruk Çelik, "Emir-kop bizim için çok önemliydi. Türkiye'de kamusal reformlara ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Mera kanunu çıkarttık. Eleştiriler aldık. Ama Bursa'da 150 bin aileyi kurtardık. Bursa'nın bütün sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Siyasi irade varsa sıkıntılar çözülür" diye konuştu.

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili M. Emin Tutan ise Ankara'nın bürokratik Cumhuriyet olduğunu hatırlatarak, Bursa'nın sıkıntıları ve mera yasasının hazırlanış sürecini değerlendirdi.

Emir Koop Genel Başkanı Kemal Dalgıç ise tek liste olarak girdiği genel kurulda yeniden başkan seçildi.

Faaliyet raporunun delegelere ibrazından sonra konuşan Dalgıç, 1996 yılından bu yana bin 100 konut ve 5 bin insanı ilgilendiren hazine arazisi konusu AK Parti iktidarında çözüldüğünü hatırlatarak, "Hükümetle defalarca görüşmemize rağmen arsa sorununu çözemedik. Hazine bizden 18 trilyon para istedi. Biz ise 4 trilyon ve 60 dönümlük arsa verebileceğimizi söyledik. Yine anlaşamadık. Daha sonra milletvekillerinin çabası ile yasa hazırlandı. Yeni yasaya göre 84 dönüm arazi tekrar bize iade edilecek. Şu anda

bin 100 konut bitti. Binalar hak sahiplerin arsa ise devletindi. Yasa ile birlikte arsa da vatandaşın olacak. Biz de çıkacak genelgeyle 1996 yılında satın aldığımız arsaların borcunu devletin uygulayacağı yasal faiziyle hazineye ödeyeceğiz" diye konuştu.

Kooperatifçiliğin TOKİ'nin büyük yetkililerle donatılmasının ardından kenara itildiğini belirten Dalgıç, "Kooperatifler arsa ve kaynak bulamaz hale geldi. Amacımız tüm üyeleri konut sahibi yapmaktır. Yıllardır çok sıkıntı çektik. Problemleri çözdük. Projelerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Genel Kurulun sonunda yeni yasanın hazırlanmasında emeği geçen AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Mehmet Emin Tutan, Zafer Hıdıroğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, Emir Koop Genel Başkanı Kamil Dalgıç tarafından teşükkür plaketi verildi.

(EY-AOA-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title