Haberler

Emine Erdoğan, Hanımeller Üretim Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Binasında Faaliyet Gösteren Hanımeller Üretim Merkezi'ni Hizmete Açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi binasında faaliyet gösteren Hanımeller Üretim Merkezi'ni hizmete açtı.

Açılışa Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik, Van Milletvekili Zeynep Dağı, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve eşi Birgül Yılmaz ile çok sayıda Etimesgutlu katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Etimesgut Belediye Başkanı Yılmaz, Etimesgut ilçesini yerinden yönetim anlayışı yerleşmiş hizmet sunumunda kaliteyi esas alan ve ihtiyaçlara duyarlı bir dünya kenti haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. İlçede hanımların sosyal aktivitelerde bulunmaları için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlatan Yılmaz, Kent Konseyi Binası bünyesinde oluşturulan Hanımeller Üretim Merkezi'nde görev alan ev hanımlarının hem kendilerini geliştirebileceklerini hem de aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri bir imkan sunduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise konuşmasında, Hanımeller Üretim Merkezi'nde kadınların emeklerinin gün ışığına çıkarılacağını ifade etti. Söz konusu üretim merkezinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Emine Erdoğan, hanımların sosyal projelerde yer almaları için yakından ilgilendiğini söyledi. Merkezin önemli fonksiyonları bulunduğunu kaydeden Erdoğan, birçok ürünün sağlıklı bir ortamda üretileceğini belirtti. Üretim merkezinde çalışacak olan hanımlara sigorta yapılacak olmasının da çok güzel bir davranış olduğunu söyleyen Erdoğan, bu projenin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini kaydetti. Belediyelerin bu anlamda yüz ağartacak hizmetler yaptığını anlatan Erdoğan, "Demokratik ve siyasi istikrar, ekonomik istikrara da öncelik ediyor. Devlet ve millet gücünü birleştiriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Etimesgut Belediye Başkanı Yılmaz ve eşi Birgül Yılmaz, Emine Erdoğan'a üretim merkezinde kurs gören öğrencilerin yaptığı tezhip tablosunu hediye etti. Hanımeller Üretim Merkezi'nin kurdelesini keserek hizmete açan Emine Erdoğan, daha sonra Etimesgut Belediyesi Judo Takımı öğrencilerinin gösterisini izledi. Erdoğan, mantı ve hamur açan hanımların olduğu bölüme geçti. Burada mantı büken hanımlarla sohbet eden Erdoğan daha sonra kendisi de hanımlarla birlikte mantı büktü. Yaprak sarması yapan hanımlarla da sohbet eden Erdoğan, kendisi için de bir yaprak sarması siparişi verdi. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın yaprak sarmasını sevip sevmediğini sorması üzerine Erdoğan, "Sayın Başbakanımız Rize'nin kara lahana dolmasını çok seviyor. Yaprak sarmasını da yiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın hamur işleri ve mantıyla arasının nasıl olduğu yönündeki soruya ise Erdoğan, "Mantıyı çok seviyor. Özellikle Kayseri mantısını çok seviyor. Bizi de Kayseri'ye alıştırdılar" dedi. Erdoğan, daha sonra Etimesgutlu hanımların hazırladığı doğal ürünlerden yapılan yemeklerin tadına baktı.

(DUY-TS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title