Haberler

Emekli Olup Çalışanlar Prim Ödemeyecek

Güncelleme:

59 yaş ve üstünde olan çalışan emekliler, Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi yapmayacak.

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden 1.5 milyon kişiden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi'ne (SGDP) sınırlama geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tamamladığı çalışmaya göre; 59 yaş ve üstünde olan, kendine ait bir işyerinde çalışan ya da vergiye tabi şirket ortaklığı bulunan emeklilerden SGDP kesilmeyecek. Yüzde 15 olan SGDP kesintisinin kalkması ile kapsamda bulunan çalışan emeklilerin aylık geliri ortalama 110 lira artacak. Kurumun hazırladığı çalışma, Ekim ayında taşeron işçilerle ilgili tasarıyla birlikte masaya yatırılacak. Meclis'e sunulacak çalışma yasalaştığında, çalışan emekliler SGDP ödemeyecek ve bu durum emekli maaşlarını artıracak.

ÇALIŞAN EMEKLİLER TEPKİLİYDİ

Çalışan emekliler, yük olarak gördükleri SGDP'ye tepki gösteriyordu. Özellikle küçük bir işyeri olan esnaflık yapan emekliler bu kesintileri eleştirerek, şunları söylüyordu: "60 yaşında vergi veriyorum, sigortalı işçi çalıştırıyorum. Kimseye muhtaç olmadan, kendime aileme ve çevreme katkı sağlıyorum. Bir de bunun üzerine benden ekstra prim tahsil ediyorlar."

SGDP KESİNTİSİ ZAM OLARAK DÖNECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, çalışan emeklileri kayıt altına almak için yaptığı bir başka çalışmadan da müjde çıktı. 1.5 milyon çalışan emeklinin sadece 150 bininin kayıt altında olduğunun tespitinden sonra, kayıt altına giren çalışan emeklilere, ekstra zam yapılması kararlaştırıldı. Yeni düzenlemeye göre, çalışan emeklilerden yapılacak yüzde 15'lik SGDP kesintisi karşılığında, maaşlarına yüzde 2 oranında ekstra artış sağlanacak.

EKİM'DE MECLİS'TE

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, doğum izninin artırılması, evleneceklere kredi, kreş uygulaması gibi düzenlemeleri Ekim'de Meclis'e getirmeyi planladıklarını söyledi. Bakan Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili olarak da, "Taşeron işçilerde en büyük sorun çalışanların tazminat alamamalarıdır. Bazı işçiler tazminat alır bazıları alamaz diye bir ayrımı kabul edemeyiz. Biz, isteyen mevcut sistemde isteyen yeni sistemden faydalanabilir biçimde daha esnek bir sistemi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title